Röplabda

2021.01.14. 11:51

Több meccs időpontja is megváltozott

A Fatum Nyíregyháza közlése szerint változtatniuk kellett a januári programjukon, egy, a Swietelsky-Békéscsabai RSE-től érkezett kérés kapcsán.

G. P.

Archív felvétel

A szabolcsi röplabdaklub hivatalos honlapja szerint a csabaiak több szereplős módosítást kezdeményeztek, ugyanis január 26-28. között a CEV-kupa nyolcaddöntőjének buboréktornán szerepelnek az olaszországi Monzában, ami miatt változik a csapatok január végi Extraliga-programja. A békési csapat kérése szerint az eredetileg január 29. péntekre kiírt BRSE–Szent Benedek RA mérkőzés helyett a Fatum játsszon a balatonfüredi csapattal Füreden. Emellett az eredeti program szerint a február 4-re tervezett Szent Benedek–Nyíregyháza meccs helyett új időpontban, február 6-án a Békéscsaba játszana a füredi csapattal Békéscsabán. A kérést a nyíregyházi szakmai stáb értékelte és beleegyezett, amit a Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottsága is elfogadott.

Archív felvétel

Mindez azt jelenti, hogy bár a BRSE-nél még nem döntöttek a monzai részvételről, továbbra sem mondtak le a játékról. A klub január 8-ai közlése szerint „A klubvezetés vizsgálja a körülményeket, illetve maximális garanciát kér a rendező monzai klubtól, valamint az Európai Röplabda Szövetségtől is, hiszen csak ennek birtokában vállaljuk az utazást.” A felek eredetileg tavaly csaptak volna össze, azonban a BRSE közbenjárására, az Olaszországban tomboló járványhelyzet miatt halasztásra került a buborék.

Az Extraliga programjának átszervezése mindenesetre azt jelenti, hogy a csabaiak – ha mégis az utazás mellett döntenek – mindenképpen szeretnék üresen hagyni a január 26–28. közötti időszakot.

A BRSE és a Nyíregyháza csütörtökön 19 órától zárt kapuk mögött a csabai akadémián felkészülési mérkőzést játszik egymással. Pénteken 10 órától szintén zárt kapuk mögött lesz a „visszavágó”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában