labdarúgás

2021.01.29. 12:03

Az Ajkával kezdenek a csabaiak

Az NB II.-es-bajnokság 22. fordulójában vasárnap 13 órakor a kilencedik helyezett Békéscsaba 1912 Előre a tizenkettedik FC Ajka csapatát fogadja zárt kapuk mögött a Kórház utcai stadionban. A két együttes őszi találkozóját a lila-fehérek nyerték 1-0-ra.

V. L.

20201025 Békéscsaba NB II Békéscsaba 1912 Előre-Szentlőrinc BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 24 URAM JÁNOS 4 FARKAS MÁRK 6 KITL MIKLÓS 10 PANTOVIC NIKOLA 15 MÁRIS DOMINIK 20 BABINYECZ BALÁZS 21 FAZEKAS LÓRÁNT 22 KOVÁCS ÁDÁM TIBOR 27 PILÁN MÁRKÓ 28 HODONICKI MÁRK 77 HORVÁTH PÉTER CSERÉK 1 CZINANÓ ANTAL ÁRON 35 KRNÁCS RICHÁRD 2 PAP SZABOLCS 13 BÓNUS MARCELL 14 VÁRADI ÁDÁM 16 SIPAKI PATRIK MARTIN 17 KASIK ÁKOS 19 HURSÁN GYÖRGY SZENTLŐRINC 12 HAJAGOS TAMÁS 2 FRŐHLICH ROLAND 6 KAPRONCZAI GERGELY 9 HLEBA TAMÁS 10 HARSÁNYI ISTVÁN 14 KERESZTES BENCE 19 HAVAS ATTILA 21 MOLNÁR RÓBERT 26 DULLÓ MARTIN 29 TORVUND ALEXANDER 31 NIKIC NEMANJA CSERÉK 1 GYALUS CSABA 5 CZUCZI PÉTER 7 VAJDA ROLAND ATTILA 13 LEHOCZKY ROLAND PATRIK 17 NAGY BARNABÁS SZABOLCS 18 KOVÁCS DÁVID SZILVESZTER 30 LAKUSIC MILOS 33 CENAJ DRILON VEZETŐEDZŐ SLUKA MARIÁN Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: Archív/Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Az Ajka jó formában várja a rajtot, egy hete a bajnok főpróbán magabiztosan 4-1-re győzte le a Soroksárt. A vendégek legveszélyesebb támadója Nagy Mihály Krisztián, aki 14 góllal vezeti az NB II.-es góllövő-listát. A télen az ajkaiak egy ugyancsak gólerős csatárral a 198 centiméter magas Tóth Barnával erősítettek, aki az ősszel öt gólt szerzett a Haladásban. A csapat erőssége a volt válogatott, 33 éves védő Heffler Tibor, és a Diósgyőrtől kölcsönbe érkezett támadó, Zsolnai Richárd. A békéscsabaiaknál elvégzett koronavírus-tesztek negíatív eredményt hoztak, így emiatt nem lesz hiányzója a csapatnak.

Az Ajkának egy sérültje van, Lengyel Béla, aki a napokban már edzésbe állt. A vendégeknél két korábbi békéscsabai nevelésű labdarúgó van a keretben Irimiás Gergő, és Zvara Levente – írja az Előre honlapja.

A télen több változás történt a Békéscsaba 1912 Előre keretében: Oláh László az NB III.-as Mosonmagyaróvárban, Anton Bidzilya pedig az NB II.-es Kaposvárban folytatja pályafutását. Váradi Ádám fél évre az NB III-.as Hódmezővásárhelyhez igazolt. Lászik Milán visszakerült a békéscsabaiak második csapatához, míg Nikola Pantovics bejelentette távozási szándékát.

Ami a hazaiak sérültjeit illeti, Mészáros Márk a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett. Gránicz Patrik és Pilán Márkó rehabilitációs tréningeken vesznek részt. Hodonicki Márk is sérüléssel küszködött a felkészülés során, így szereplése bizonytalan. Visszatért Békéscsabára Ilyés Tamás, aki ősszel a Körösladányi MSK NB III.-as csapatában 11 gólt szerzett. Az új évben több fiatal játékos – Tóth Bence, Zelik Csaba, Sipaki Patrik, Szabó Zsombor, Pap Szabolcs, Kasik Ákos – is első csapattal készül a liláknál, így jó eséllyel újabb akadémisták mutatkozhatnak be az NB II.-ben.

A lila-fehérekre nehéz mérkőzés vár, és csak akkor tudják itthon tartani a három pontot, ha végig fegyelmezetten futballoznak, a kapu előtt pedig az eddigieknél jobb hatékonysággal értékesíti a helyzeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában