Labdarúgás

2021.01.10. 12:15

A helyükön vannak a mezőberényiek

A Mezőberényi Labdarúgó Egyesületnél komoly tervekkel vágtak neki az idei évnek. Az addig a megyei második vonalban vitézkedő kék-fehéreknél nyáron Benyovszki Róbert vette át a szakmai irányítást Gál Andrástól, aki a játékosokkal egyetértésben szeretett volna élni az I. osztály feltöltése által kínált lehetőséggel. Nem rajtuk múlott tehát, hogy végül kvalifikációs bajnokság lett az ideiből. A rendkívül kiegyensúlyozott C csoportban, valamennyi meccsüket letudva, 4. helyen állnak. Mindez pillanatnyilag I. osztályt ér, igaz, a mögöttes riválisok közül kettő is eléjük kerülhet még, miután pótolja az őszről áthozott programját.

Gajdács Pál

A fekete mezes mezőberényi labdarúgók helytálltak az őszi idényben a megyei kvalifikációs bajnokságban /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre György

– Viszonylagos patthelyzet áll fenn az őszi szereplést illetően, hiszen nem tudni, hogy a megszerzett tucatnyi pont végül mire lesz elegendő az Önök számára…

– A csapat nyáron a megyei első osztályú szereplés mellett tette le a voksát, ennek megfelelő kiváló mentalitással kezdtük a szezont, az edzéseken szép létszámmal tudtam dolgozni – kezdte értékelését Benyovszki Róbert edző. – A kvalifikációs szakaszra vonatkozó elképzeléseinket is ennek megfelelően alakítottuk ki. A két kimagasló képességű együttes mögött a csoportban négy folytatott külön versenyt a maradék két helyért. Remekül kezdtük az évet, a kvalifikációs szakasz felét átlépve torpantunk meg. Nem jöttek az eredmények, kicsit megtörtünk, de nincs min szomorkodnunk, nagyjából a helyünkön vagyunk. Amennyiben a megye második vonalába kerülünk, akkor is megyünk tovább a megkezdett úton.

– Utalt rá, hogy a játékosok odatették magukat a felkészülés során. Kik voltak, akik leginkább tolták a csapat „szekerét”?

– Nem igazán lenne szerencsés bárkit is kiemelni, hiszen a sikereinket és a kudarcainkat is a csapat hatékonyságának vagy balszerencséjének köszönhetően értük el. Ide kívánkozik ugyanakkor, hogy több meghatározó emberünket hátráltatta sérülés a szezon folyamán, ami nem könnyítette meg a dolgunkat.

A fekete mezes mezőberényi labdarúgók helytálltak az őszi idényben a megyei kvalifikációs bajnokságban /Fotó: Imre György/

– Melyek voltak az ősz legemlékezetesebb mérkőzései, akár pozitív, akár negatív értelemben?

– Több olyan bajnoki találkozó is volt az ősszel, melyek után jó érzések kavarogtak bennem. Talán a csabacsűdi négy-négyes, illetve a Szeghalom elleni három-hármas döntetlen mutatta meg leginkább a csapatban rejlő valós potenciált. A másik véglet a sarkadiak elleni kilátástalan játékunk, valamint a kétegyházi döntetlenünk volt, ez a két mérkőzés jelentette az őszi idény mélyrepülését a számunkra.

– Milyen tapasztalatai vannak az újszerű lebonyolítással kapcsolatban?

– A kvalifikációs bajnokság nem feltétlenül könnyítette meg a kis csapatok sorsát, de a kialakult kényszerű helyzetben más lehetőség aligha volt. Az előnye is megvolt ugyanakkor, hiszen a végén mindenki a helyére fog kerülni, és a továbbiakban a saját „súlycsoportjában” küzdhet.

– Meddig tart a játékosok téli pihenője, milyen elképzelésekkel várják az évad második felét?

– A felkészülés január 13-án kezdődik. Az első néhány edzést a ráhangolás jegyében tartjuk, aztán az erőállapot javítása kerül előtérbe, majd a taktikai elemek begyakorlása, miközben négy tesztmeccset is a programba iktattunk. Mivel nincs elmaradt bajnoki meccsünk, így február végéig van időnk alaposan készülni. Távozó szándékú játékosról nincs információm, mint ahogyan új igazolásról sem. Szeretnénk egyben tartani a keretet, jó a hangulat a csapat háza táján, erre lehet építeni.

Őszi mérleg

Helyezés: 4.

Győzelem: 3

Vereség: 6

Döntetlen: 3

Pontszám: 12

Rúgott gól: 24

Kapott gól: 36

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában