birkózás

2020.12.03. 11:51

Szél Anna a belgrádi világkupán lép szőnyegre

Több komoly hiányzója is lesz a magyar birkózó-válogatottnak a belgrádi egyéni világkupa-versenyen, ennek ellenére több éremesélyes sportoló is indul a szerb fővárosban.

V. L.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a december 12. és 20. között sorra kerülő viadalon a négy magyar olimpiai kvótás közül három, a 2013-as világbajnok Sastin Marianna, illetve a vb-címvédő Lőrincz Tamás és öccse, a tavalyi vb-n ezüstérmes Lőrincz Viktor különböző okokból nem lép szőnyegre, ahogy az U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna, a 2009-ben világbajnok Kiss Balázs és a válogatottból felfüggesztett, vb-bronzérmes Veréb István sem.

A hiányzók névsora komoly, viszont így is minden szakágban szőnyegre lép olyan sportoló, akitől jó eredmény várható. Szabadfogásban a tokiói induló Muszukajev Iszmail és a többszörös Eb-érmes Ligeti Dániel tartozik közéjük, kötöttfogásban pedig a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, vagy az Eb-második Lévai Zoltán. A nőknél az Európa-bajnok Barka Emese, valamint az Eb-ezüstérmes Németh Zsanett szerepel az utazók listáján.

Ott lesz a világkupán Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub korosztályos Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai ezüstérmes versenyzője, aki a 62 kg-ban idén felnőtt országos bajnoki címet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában