Röplabda

2020.12.09. 10:50

Sikeres szezont tud maga mögött Petrenkó Brigitta

Az Egyesült Államok-beli Coastal Carolina University csapatában játszik Petrenkó Brigitta, a 13 évesen Egerből a Viharsarokba érkező, az utánpótlás éveit 2013-tól két évvel ezelőtti Jászberénybe való távozásáig a Békéscsabai RSE-ben töltő 20 esztendős feladó.

G. P.

A dél-karolinai Conway-ben játszó csapatával a 2. helyen zárták a szezont. Mint arról a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapján a játékos beszámolt, a döntőt egy kiélezett meccsen veszítették el 3:2-re, és egészen a döntőig veretlenek maradtak.

Forrás: MRSZ

Nehéz szezonon vagy túl, hiszen a járvány miatt sok helyen el sem indult az egyetemi bajnokság, a Sun Belt Conference viszont úgy döntött, hogy elindítja a pontvadászatot.

– A járvány miatt idén nem a megszokott rendszer szerint játszottunk, de hamar felvettük a ritmust – mondta Petrenkó Brigitta. – Mentálisan volt a legnehezebb bírni, hiszen minden héten teszteltek minket. Az AVCA (Amerikai Röplabda-Edzők Szövetsége) szerint a tizennegyedik helyen zártuk a szezont, így nagy esélyünk van, hogy ott legyünk az NCAA Championship-en tavasszal.

Brigitta bekerült az Európa-bajnokság selejtezőire készülő magyar válogatott keretébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában