Tünde utcai atlétikai centrum

2020.12.16. 15:27

Fejlesztés rajtol a csabai sporttelepen

Százmillió forintból fejlesztik a Tünde utcai atlétikai centrumot, ennek kapcsán köt együttműködési megállapodást az önkormányzat és a BMSK Zrt. – erről is beszélt nemrég online sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

A beruházás során csaknem negyven férőhelyes parkolót alakítanak ki, 2x120 férőhelyes mobil lelátórendszert építenek, lesz pályavilágítás, térburkolás, kert- és parképítés, megoldottá válik a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése, valamint két dobókör kialakítása szintén szerepel a tervek között.

A városvezető elmondta, tárgyaltak a hazai szövetséggel és a szaktárcával arról, hogy a fejlesztésnek legyen egy további üteme is. Annak keretében például irodáknak és öltözőknek otthont adó épület ugyancsak helyet kaphat a területen. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, a békéscsabai atléták közül sokan büszkélkedhetnek országos bajnoki címekkel, de nemzetközi sikereket elérő sportolók is vannak, voltak a városban, példaként említette a súlylökő Márton Anitát és a gátfutó Baji Balázst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában