úszás

2020.12.12. 10:58

Bohus Richárd arany-, Veres Laura ezüstérmes lett

A kaposvári Csik Ferenc uszodában folytatódott az idei felnőtt országos úszóbajnokság, amelyen rajtkőre lépnek a Békés megyei egyesületek sportolói is. A 2021-es olimpiai felkészülés jegyében, és az Edző Bizottság döntése értelmében délelőtt tartják a döntőket, míg délutánonként az előfutamokat rendezik.

V. L.

A péntek délutáni előfutamokból a 200 méteres gyorsúszásban a harmadik helyen jutott a döntőbe Veres Laura, a Gyulai Várfürdő versenyzője.

Az 50 méteres mellúszásban a szintén gyulai Mácsok Fruzsina 33,97-es idővel a tizenötödik helyen került a döntőbe, 33,97-es idővel.

A békéscsabai Bohus Richárd, aki a BVSC-Zugló színeiben versenyez 50 háton a harmadik legjobb idővel (25,21) kvalifikálta magát a fináléba.

A szombat délelőtti döntőben a korosztályos válogatott, 15 éves Veres Laura 200 gyorson az első száz után még vezetett, végül Késely Ajna mögött 2:01,11-es idővel másodikként csapott a célba, így Tóth András és Juhász Jácint tanítványa ezüstérmet nyert. A női 50 méteres mellúszás B-döntőjében Mácsok Fruzsina ötödik lett (34,17), így összesítésben a tizenharmadik helyen végzett.

A férfi 50 hát fináléjában Bohus Richárd megszerezte az országos bajnoki címet, 25,05-ös idővel, két századdal előzte meg Szentes Bencét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában