labdarúgás

2020.11.03. 10:00

Újabb borsodi csapatot kaptak el a Gyulai Amazonok

A Cigánd legyőzése után újabb borsodi riválisa otthonából távozott 3 bajnoki ponttal a Gyulai Amazonok NB II-es női nagypályás csapata. A fürdővárosi lányok Lehóczki Noémi mesterhármasával múlták felül a Kazincbarcikát.

G. P.

A vendégek sikerének zálogát a kiváló első félidei játékuk jelentette, gyakorlatilag minden 13. percben betaláltak a hazaiak kapujába. A 18 esztendős Lehóczki Noémi találata adta meg az alaphangot, majd Kurai Nikolett is betalált a 26. percben. A félidő végén besűrűsödtek az események, hiszen Lehóczki gyors duplájával négyre növelte csapata előnyét. Hogy ne legyen lefutott a második játékrész, arról Boros-Nagy Anna gondoskodott, aki közvetlenül a szünet előtt szépített.

A térfélcsere után gyorsan akadt két helyzet a vendégek előtt, de azok kimaradtak. A folytatásban átvette a játék irányítását a házigazda, bő 20 percig jelentős mezőnyfölényben játszott. Sikerült újabb gólt elérnie, azt követően is rohamozott, azonban a gyulai lányok kiállták a nyomáspróbát, a kontráikban viszont már nem volt átütőerő, ennek ellenére megérdemelt győzelmet arattak és feljöttek a tabella 9. helyére.

Kazincbarcikai SC–Gyulai Amazonok 2–4 (1–4)

NB II-es női nagypályás mérkőzés, 9. forduló, Kazincbarcika. V.: Novák. Gyula: Farkas V. – Lehóczki, Mátyás, Paál (Nagy E., 46.), Lovas, Komlósi, Lázár, Mezei (Szappanos, 62.), Szerb, Balogh N., Kurai. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Boros-Nagy a 45., Tirpák a 68., ill. Lehóczki a 13., a 38., a 41., Kurai a 26. percben. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában