labdarúgás NB II.

2020.11.25. 15:26

Pontot szerzett az Előre Szolnokon

A labdarúgó NB II 18. fordulójának alföldi rangadóján a Szolnoki MÁV a három ponttal mögötte álló Békéscsabát látta vendégül. Nem bírt egymással a két csapat, így az Előre öt bajnoki után ismét pontot szerzett.

V. L.

SZOLNOKI MÁV FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Szolnok, zárt kapuk mögött. V: Ducsai (Szilágyi N., Punyi). Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Berdó (Szabó B., 77.), Tamás L., Bárdos – Kovács O., Rokszin (Tóth B., 86.), Tisza K. – Novák, Kurdics. Vezetőedző: Csábi József. Békéscsaba: Uram – Farkas M., Bora, Hursán, Babinyecz – Szabó P., Kitl, Horváth P. – Máris, Paudits (Kovács Á., 82.), Gránicz (Pantovics, 57.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lap: Berdó, a 14.. Kitl, a 30., Novák, a 73. percben.

Szögletarány: 6:1 (2:0).

A szerdai találkozón az első tíz percben tapogatózó játék folyt a pályán. A 14. percben Berdó szabálytalankodott a saját kapujától 23 méterre, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgásból Gránicz a sorfalba lőtte a labdát. A 20. percben Kurdics kapott jó labdát, és egy védő szorításában 12 méterről fölé lőtte a labdát. A 29. percben Máris tette vissza a labdát Hursán elé, akinek 20 méteres lövése után a kapu fölött hagyta el a pályát a játékszer. A szolnokiak birtokolták többet a labdát, de a támadásaikba gyakran hiba csúszott. A 36. percben Tisza K. 10 méteres lövését Uram biztosan fogta. A 41. percben Novák lőtt fölé, majd két perccel később szolnoki szöglet után Tamás L. 11 méterről kapura lőtt, Uram János csak bravúrral tudta kiütni a labdát.

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Szolnok (kékben) és a Békéscsaba (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap)

Fordulás után bátrabban kezdett a Békéscsaba. Az 50. percben Horváth Péter baloldali beadása után a labda a háló tetején csúszott meg, a hazai kapus jól érezte, hogy nem kell közbeavatkoznia. Az 57. percben cserét határozott el Preisinger Sándor, Gránicz helyére a korábban Szolnokon is megfordult, Pantovics érkezett a pályára. A első tíz perc csabai fölénye után a hazaiak átvették az irányítást, a szolnokiak kezdeményeztek többet, de a kapura kevés veszélyt jelentettek ebben az időszakban. A félidő közepén kétszer is Pantovics veszélyeztetett, majd a 72. percben Rokszin lövése egy védőn megpattant, és a játékszer szögletre vágódott. A 90. percben majdnem megszerezte a győztes gólt a hazai együttes, egy beadás után Kurdics lőtt hat méterről, de a védők kivágták a labdát.

A küzdelmes mérkőzésen nem bírt egymással a két csapat, így a látottak alapján a pontosztozkodás igazságosnak mondható. Jó: Szekszárdi, Rokszin, Tamás L., ill. Bora, Kitl, Pantovics.

Csábi József: – Nagy csatában igazságos döntetlen született.

Preisinger Sándor: – A szünet után, a cseréket követően közelebb álltunk a győzelemhez.

További eredmények: Kaposvár–Soroksár 0–4, Siófok–Csákvár 2–1, Budaörs–Haladás 4–0.

A Nemzeti Sport percről-percre tudósítását ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában