labdarúgás NB II. - galériával

2020.11.04. 19:47

Helytálltak a békéscsabai fiatalok

Az NB II. 15. fordulójában a Békéscsaba a legutóbbi öt bajnokiját megnyerő Budaörs csapatát fogadta.

G. P.

20201104 Békéscsaba Előre 1912- Budaörs BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 35 KRNÁCS RICHÁRD 7 GRÁNICZ PATRIK 8 SZABÓ ZSOMBOR 10 PANTOVIC NIKOLA 18 KASIK ÁKOS 20 STYECZ BENCE 21 FAZEKAS LÓRÁNT 27 PILÁN MÁRKÓ 42 LÁSZIK MILÁN 55 CZVALINGA ÁRON 77 HORVÁTH PÉTER CSERÉK 23 JAKAB GÁBOR 6 CSICSELY DOMINIK 11 TÓTH BENCE 13 BÓNUS MARCELL 19 SIPAKI PATRIK MARTIN 70 ZELIK CSABA 99 CSICSELY JÁNOS VEZETŐEDZŐ PREISINGER SÁNDOR BUDAÖRS 1 KOVÁCS PÉTER ÁKOS 2 MARQUES-AIROSA PATRIK 3 ZEKE MÁRIÓ 4 KÉKESI ALEXANDER RICHÁRD 5 FÉNYES SZABOLCS 6 MOLNÁR CSABA 7 HALMAI ÁDÁM 8 PETNEHÁZI MÁRK 9 PETHŐ BENCE JÁNOS 10 CSIKI NORBERT GÁBOR 11 SAJBÁN MIKLÓS VIKTOR CSERÉK 24 SZABÓ BALÁZS 12 GYURÁCZ ANDRÁS 13 MOLNÁR TIBOR 14 MENYHÁRT ATTILA 15 PETRÓ BALÁZS 16 ZSIDAI LÁSZLÓ 17 LEFLER BENJAMIN 18 HALÁCSI FÜLÖP MIRKÓ 19 HORVÁTH ROLAND VEZETŐEDZŐ MÁRKUS TIBOR Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Békéscsaba 1912 Előre SE – Budaörsi SC 0-2 (0-1)

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 200 néző. V.: Nagy N. (Márkus, Szilágyi N.). Békéscsaba: Krnács – Krnács – Czvalinga Á., Fazekas, Lászik, Szabó Zs. – Pantovics, Pilán (Zelik, félidőben), Styecz (Sipaki, 87), Kasik (Csicsely J., 71.) – Horváth P., Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor. Budaörs: Kovács P. – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Sajbán Miklós (Gidai, 75.), Petneházi – Halmai Á. (Halácsi, 83.), Pethő (Molnár T., 68.), Csiki (Petró, 75.). Vezetőedző: Márkus Tibor.

Gólszerző: Pethő (39.), Csiki (57.)

39. perc: Egy szöglet után Pethő csúsztatott a hazaiak kapujába, 0–1.

57. perc: Csiki került ziccerbe és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezte a labdát, 0–2.

Az esélyesebb Budaörs lépett fel támadólag, Márkus Tibor együttese egymás után dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket. Krnács Richárd – aki már a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is ihletett formában védett – azonban minden budaörsi kísérletet hárított. A vendégek szempontjából lélektanilag a legjobb pillanatban, a szünet előtt mégis megszerezte a vezetést a Budaörs, amikor egy szöglet után Horváth Péterről került a hazai kapuba a labda. A lila-fehérek egy szép kombináció után egyenlíthettek volna, de Styecz tiszta helyzetben elkapkodta a lövést.

A második félidőből mindössze tizenkét perc telt el, amikor Csiki Norbert élt a kínálkozó lehetőséggel, kettőre növelve ezzel a különbséget. Valamennyire visszább vett a tempóból a Budaörs, a lila mezes hazaiak egyre többször jutottak el a tizenhatosukig és alakítottak ki helyzetet, hogy csak a legnagyobbakat említsük: Szabó Zsombor lövését és Czvalinga Áron fejesét. Az utolsó percekben még növelhette volna előnyét a Budaörs, de a csereember Petró szabadrúgása után az egész mérkőzésen remeklő Krnács nagyot védett.

Végeredményben az történt a mérkőzésen, amire számítani lehetett, az amúgy is nagy formában lévő vendégek mindhárom pontot elrabolták. A kényszerből rutintalan játékosok egész sorát felvonultató csabaiakat is megilleti a dicséret, hiszen a második félidőben számtalan helyzetet kidolgoztak, igaz a szépítésre nem tellett.

Preisinger Sándor: – Elég nehéz időszakot élünk meg. Próbálja mindenki becsülettel tenni a dolgát, beleállunk ezekbe a harcokba, de látszik, hogy a képességekben vannak különbségek a csapatok között. Azt kell, hogy mondjam, a srácok nagyon férfiasan tették a dolgukat. Egy-két fiatal játékosnak elmondtam azt is, hogy érdemes lenne nekik több energiát beletenni ebbe a sportágba, mert komoly jövőt látok bennük.

Márkus Tibor: – Komolyan vettük ezt a mérkőzést is, annak ellenére, hogy tudtuk, a Békéscsaba problémákkal küzd és több fiatal játékost is szerepeltet. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy az ellenfél játékosai motiváltak lesznek, és ameddig csak bírják szusszal, hajtani fognak. A nehézségeink abból a szervezett védekezésből adódtak, amit a Békéscsaba mutatott. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár a második gól után kicsit visszavett a csapat, de ez még belefért.

A Nemzeti Sport percről-percre tudósítását ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában