kézilabda

2020.11.23. 11:57

A Csorvás és a Szarvas is harmincon felül termelt

Cikkünkben a közelmúltban lejátszott kézilabda-mérkőzések eredményeit gyűjtöttük össze.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Csorvási SK–Mezőtúri AFC-Syngenta 37–16 (17–8)

Női. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Matic, Nádasdi. Csorvás: MIKE – Major 2, NAGY A. 2, Réti 1, ZAHORÁNNÉ 3, KURUCZ 8, BARÁTH B. 8 (2). Cs.: Zsiga (kapus), VALACZKAI 4 (1), Madar, Ivanics D. 2, Kerepeczki 7, Bíró R. Edző: Ivanics-Gyemó Anita, Baráth Lajos. A Mezőtúr legjobb dobói: Négyesi 4 (3), Patkós 4. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6.

Mike kapus irányításával a mérkőzés első percétől a csorvási lányok akarata érvényesült a mérkőzésen. A hazai lányok jó játékkal, teljesen megérdemelt győzelmet arattak a széteső vendégek ellen.

Szarvasi NKK–K. Szeged SE 31–27 (19–15)

Női. Szarvas, zárt kapuk mögött. V.: Oláh Edit, Szikszay Judit. Szarvas: JUHOS – PASKA 8, MAJOROS 6 (2), SZABÓ T., ÓVÁRI 8, TASGYIK 2, TRNYIK 3. Cs.: Skorka, Bakró (kapusok), NYERGES 4, Ábrahám, Brachna, Fodor, Jani, Závoda. Edző: Száva Flórián. A K. Szeged SE legjobb dobója: Kertész 6 (3). Kiállítások: 8+Óvári az 53. percben kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3. A szarvasiak negyedóra elteltével 5 gólra elhúztak vendégeiktől, az előnyből négy maradt meg a szünetig.

A pihenő után ziccert és hétméterest is hibáztak a Körös-partiak, de öt perc elteltével visszaállt a rend és 21–15 volt olvasható az eredményjelzőn. A Tisza-partiak igyekeztek, de két-három gólnál nem tudtak többet faragni a hátrányukból. A szarvasiak fegyelmezett játékkal tartották az eredményt, és még azt is elbírták, hogy az 53. percben a gólerős Óvári kipontozódott.

Hódmezővásárhelyi LKC–Gyomaendrődi NKSE 39–29 (21–13)

Női. Hódmezővásárhely, zárt kapuk mögött. V.: Herceg, Piller. Gyomaendrőd: Botos – Dinya 2, Gyuricza, Németh K. 6, Farkasinszki Z. 7 (4), Szűcs 6, Farkasinszki M. 2. Cs.: Domokos (kapus), Mag 4, Werle, Gellai, Kereki, Dinnyés 2. Edző: Lakatos Tibor. A Hódmezővásárhely legjobb dobói: Csáki 9, Szabó P. 8 (4). Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 4/4.

Az első 10 percben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hazaiak egy 6–0-s rohammal elléptek és a szünetig nyolc gólos előnyt hoztak össze. A játék menetében a 2. félidőben sem állt be változás. Megérdemelten tartotta otthon a két pontot a Hódmezővásárhely.

Makói KC–Békéscsaba DKSE 46–28 (25–15)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Makó, zárt kapuk mögött. Vezette: Bujdosó, Horváth V.

DKSE: Kecskeméti – Németh 3 (1), TÓTH SZ. 3, Benkő 5, BAI 4, Murányi Á. 1, Tusjak 1. Csere: Újfaluczki (kapus), Gábor 6 (1), Pap 1, Kocsor 2, Novák, Szabó Zs 1. Edző: Vólent János. A Makó legjobb góldobói: Miksi 7 (2), Gazsó 7, Csányi 7, Béleczki 6.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.

A csabai fiatalok úgy léptek pályára a listavezető otthonában, hogy az előző napon országos ifjúsági bajnoki mérkőzést játszottak Budapesten. Az elsődleges szempont ennek megfelelően az volt, hogy ne maradjon el a program. Vólent János edző a pihentebb serdülőkorú játékosainak is bőséges játéklehetőséget biztosított, akik időnként szép dolgokkal vétették észre magukat a képzett, rutinos ellenféllel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában