kézilabda NB I.

2020.10.08. 13:37

Nagy csatára számítanak a lila-fehérek

A női NB I-ben első hazai mérkőzésén lép pályára pénteken 17 órakor az EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE együttese az Evangélikus sportcsarnokban a Kisvárda ellen.

V. L.

A korábbi csabai vezetőedző, Bakó Botond által irányított vendégek négy mérkőzést játszottak eddig, és egy győzelmük van, otthon nyertek 21–18-ra a Debrecen ellen. Idegenben kikaptak a Győri ETO-tól, és a Váctól, míg otthon a Mosonmagyaróvár győzte le őket nagy küzdelemben egy góllal.

Vida Gergő, a lila-fehérek fiatal vezetőedzője így vélekedik: – A találkozó esélyese a Kisvárda, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépünk pályára. A két együttes a felkészülés során már találkozott egymással, és a Dunaújváros által rendezett Biotech Kupa bronzmérkőzésén 35–22-re kikaptunk tőlük. Nálunk Borgyos Panna kivételével mindenki a csapat rendelkezésére áll, bízunk abban, hogy nagy csatában dől el a két pont sorsa.

A Kisvárdában több egykori békéscsabai kézilabdázó szerepel, közülük az átlövő Mihálffy Adrienn eddig 14 gólt lőtt, a beállós Dombi Luca tizenegyszer volt eredményes, míg a nyáron távozott Dombi Katalin három gólt szerzett.

A békéscsabai együttes tagjain, és a szakmai stábon elvégezték a Covid-tesztet, amely negatív eredményt hozott. Az Evangélikus sportcsarnokba csak korlátozott számú szurkoló léphet be, első körben a csabai klub a bérlettel rendelkező szurkolók számára tud belépési lehetőséget biztosítani előzetes regisztráció után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában