Kézilabda - nb i. b

2020.10.21. 08:19

Kikapott, és kiesett az ONKC a Magyar Kupából

Búcsúzott a Magyar Kupától az NB I. B.-s orosházi női együttes, amely a bajnokságban is konkurensnek számító Kispest otthonában szenvedett 10 gólos vereséget a kedd esti találkozón. A jó erőkből álló hazai csapat nem igazán adott esélyt, a vendégeknek csak időnként voltak jó periódusaik.

V.L.

Kispest-Vajk NKK–OXXO Energy Orosházi NKC 36–26 (19–15)

Magyar Kupa női-mérkőzés. Budapest, 60 néző. V.: Marton Zsófia, Szabó Eszter. Orosháza: Gedó – Moharos 2, Szabó D. 1, Szöllősi 1, Magó 1, Maláti 2, Horváth B. Cs.: Cseh (kapus), Antal 3, Tóth S. 5, Mikula 2, Nemes 2, Bíró, Márczy 5, Papp E. 1, Ács 1. Edző: Herbert Gábor. A Kispest legjobb dobói: Szabó E. 9, Puskás 6.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3.

Az egri bajnoki nyitányhoz képest teljesen átalakította a kezdőcsapatot Herbert Gábor, hogy több lehetőséget kapjanak, azok akik korábban kevesebb időt töltöttek a pályán. Az első orosházi gólra a negyedik percig kellett várni. Ekkor már 3–1 állt az eredményjelzőn, de a Kispest 8–1-ig meg sem állt. A félidő második felére sikerült rendeznie sorait a vendégcsapatnak, 15–7-ről sikerült 4 gólra felzárkóznia a szünetig.

A fordulás után újból fegyelmezetlen játék jellemezte az Orosházát. A 41. percre egy ötgólos szériával el is döntötte a továbbjutás kérdését a fővárosi együttes. Ekkor ismét nyolc gól volt a két csapat között, de a lefújásig ez a különbség tovább nőtt. A sorozat harmadik körébe magabiztos játékkal jutott a Kispest NKK-Vajk.

Herbert Gábor: – Súlyos vereség lett a vége, ami az én felelősségem is, mert erre a mérkőzésre külön nem készültünk, csak a hétvégi bajnoki találkozóra koncentráltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában