Labdarúgás NB III.

2020.10.25. 16:31

Kikapott a Körösladány idegenben

Taksony–Körösladány MSK 2–1 (1–1)

Verasztó Lajos

NB III, Közép csoport. Dunaharaszti, 150 néző. V.: Kátai. Taksony: Palásthy – Hesz, Szalai, Búrány, Tóth F. – Gulyás, Szilágyi, Tóth L. (Gálfi), Király M. (Fodor) – Simon A. (Félegyházi), Balázs. Edző: Schön László. Körösladány: Nagy B. – Rádai (Prasler), Szántó, Vincze D., Krajcsó – Ruzsa, Zelenyánszki – Burai (Knyihár), Mácsai (Szabó Á.), Kisari (Vastag) – Ilyés. Edző: Fodor Sándor.

Fotó: Taksony SE/Facebook

Mély talajú, néhol vízállásos pályán kezdődött a találkozó, ami sok gondot okozott a labdarúgóknak. Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott. A 21. percben Szántó indította Ilyés Tamást a baloldalon, a csatár betört a 16-oson belülre, majd közelről kilőtte a jobb felső sarkot, 0–1. Ezt követően a hazaiak bátrabban támadtak, próbáltak egyenlíteni. A 39. percben egy a védőkről kipattanó labdát, Király Mátyás 18 méterről nagy erővel lőtt a ladányi kapuba, 1–1.

Fordulás után hamar vezetést szerzett a Taksony, az 51. percben jobboldali taksonyi támadás után átlötték a labdát a másik oldalra, ahol Tóth Levente érkezett, aki a hálóba lőtte a játékszert, 2–1. Ezt követően cserékkel igyekezett javítani játékán a ladányi együttes. A hajrában amikor emberelőnybe kerültek a vendégek Mácsai szabadrúgása fölé szállt, majd a 84. percben Krajcsó erős lövését védte bravúrral a hazai kapus. Kiállítva: Balázs (második sárga lap) a 75. percben. G.: Király M., a 39., Tóth L., az 51, ill. Ilyés, a 21 percben. Jó: Búrány, Király M., Szalai, Tóth L., ill. Szántó, Vincze D., Ilyés.

Fodor Sándor: – A pálya talaja az egész mérkőzés alatt mindkét csapatra kihatással volt. Vezetésünk birtokában az első félidő végén, és a második elején két elkerülhető gólt kaptunk. A kiállítás után mindent megtettünk, hogy a magunk javára fordítsuk a mérkőzést, de gólt nem tudtunk elérni.

Baranya Róbert

További eredmények: FTC II.–ESMTK 1–1, Újpest II.–Hódmezővásárhely 3–1, Paks II.–Szekszárd 6–1, Kozármisleny–Dabas-Gyón 3–0, Dunaújváros–Rákosmente 3–2, Dabas–Iváncsa 2–2, Majos–Vác 1–7. A Monor–Bp. Honvéd II. mérkőzést későbbre halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában