súlyemelés

2020.10.28. 19:31

Két csabai súlyemelő is országos junior bajnok lett

Kecskeméten rendezték meg az idei országos junior bajnokságot. A kétnapos viadalon ott voltak a Békés megyei versenyzők is, akik érmekkel, köztük két arannyal tértek haza.

Verasztó Lajos

smart

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület hat csabai versenyzővel képviseltette magát a viadalon. A szabályok lehetőséget adtak arra, hogy a juniorok között a serdülő- és ifjúsági korú súlyemelők is dobogóra lépjenek, és mindez meglátszott az indulók nagy létszámán is.

A csabaiak közül Garamvölgyi Agamemnon az 55 kg-os súlycsoportban összetettben új egyéni csúccsal, 141 kg-mal a második helyen végzett. Szakításban 62 kg-ig jutott, míg lökésben 79 kg-ot teljesített.

Molnár Norbert a 61 kg-ban negyedik lett 162 kg-mal. Szakításban 71, lökésben 91 kg-os eredményt ért el.

Balról a masters bajnok, Mórocz Sándor, aki edzőként is dolgozik a klubnál, az ezüstérmes Mórocz Noémi, a junior országos bajnok, Mitykó Veronika, a negyedik Petri Regina és Bökfi János vezetőedző

A nőknél Gurszki Fruzsina a 71 kg-osok között egyéni csúccsal bronzérmet nyert. Szakításban 50 kg-ig jutott, míg lökésben 63 kg-mal zárt, így összetettben 113 kg-os eredménnyel lett harmadik.

A válogatott Mitykó Veronika a 76 kg-os súlycsoportban országos bajnoki címet nyert. Mint Bökfi János, a csabai egyesület edzője elmondta, Veronikának a junior ob megnyerése papírforma-eredmény volt, de még az abszolút első helyezés is, amit kis izgalom után, de bezsebelt Boros Viktória szombathelyi riválisa előtt. A csabaiak kiválósága szakításban 90 kg-ig jutott, míg lökésben 101 kg-ot teljesített, így összetettben 191 kg-mal nyerte újabb junior bajnoki címét. Szakításban technikai problémákkal küzdött Mitykó Veronika, így rontott 87 kg-on, de nem javított, hanem emeltetett 90 kg-ra, amit igazi profiként nem könnyen, de megcsinált.

Lökésben még látszik az igazi nagy erő hiánya, ami miatt a csabai emelőnő harmadik gyakorlatát 104 kg-on nem is tudta teljesíteni, amivel esélyt adott az abszolút versenyben Boros Viktóriának, aki 110 kg-ra emeltetett, hogy megnyerje egy ponttal az abszolútot, de ő is hibázott, így lett 2019 után újból békéscsabai lány a legjobb junior! Mitykó Veronikának a sok kimaradt nemzetközi verseny után a junior ob volt az első, ahol igazolni kellett tudását. A céljai megmaradtak ebben az évben, még meg kell nyernie a felnőtt országos bajnokságot, amelyet Kisbéren rendeznek no­vember 21-22-én. Jövőre a reményeknek megfelelően készül az olimpiai kvalifikációs felnőtt-Európa-bajnokságra.

Petri Regina a 81 kg-os súlycsoportban negyedikként végzett 112 kg-mal. Szakításban 51 kg-ot, lökésben 61 kg-ot teljesített. Mórocz Noémi a 87 kg-osok mezőnyében egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett 105 kg-mal. Szakításban 47 kg-ig jutott, lökésben 58 kg-ot teljesített.

A Békési TE súlyemelőit ezúttal csak Fekécs Szilárd képviselte, aki a 81 kg-osok mezőnyében országos bajnoki címet nyert az összetettben elért 263 kg-os eredményével. Szakításban 118 kg-ot teljesített, lökésben 145 kg-ig jutott Balog János edző tanítványa, aki az abszolút értékelésben ifjúsági korúként lett harmadik a juniorok között. Lökésben országos csúcskísérletet jelentett be 152 kg-ra, de most ezt nem tudta teljesíteni.

Még egy kiváló eredmény a békéscsabai egyesület rutinos sportolójától, Mórocz Sándortól. Budapesten rendezték meg az idei masters országos bajnokságot. A viadalon az M40-es korcsoportban Mórocz Sándor hat jó gyakorlatot mutatott be, és a 109 kg-osok között országos bajnoki címet nyert 233 kg-os össz­teljesítménnyel. Szakításban 105 kg-ig jutott, míg lökésben 128 kg-ot teljesített a békéscsabai súlyemelő, és korcsoportjában megnyerte az abszolút versenyt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában