sporthétfő-Galériával

2020.09.14. 17:58

Sokan kilátogattak a jó időben Békéscsaba főterére

Ismét megtelt a békéscsabai főtér a Sporthétfő sorozat keretében. A város önkormányzata által szervezett idei harmadik (utolsó) rendezvényen a kellemes időben tizenhat helyi sportegyesület mutatkozott be a nagyközönségnek hétfőn délután.

Verasztó Lajos

Fotó: BENCSIK ADAM

Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE edzője, korábbi Európa-bajnoki bronzérmes sportolója a következőket mondta, miközben figyelte a tatamin dolgozó fiatalokat: – Örülünk neki, hogy ismét itt lehetünk. Több mint harminc versenyzőnk jött el a mai bemutatóra. Készülünk a következő időszak feladataira, reméljük a vírus nem szól közbe. Legközelebb október 3.-án Baján az U23-as országos bajnokságon szerepelnek sportolóink. Hátravan még az idei évből a másod– és harmadosztályú bajnokság, valamint az ifjúságiak B kategóriás országos bajnoksága.

Jó harminc méterrel távolabb a Békéscsabai Asztalitenisz SE örökifjú edzője, a 79 éves Botyánszki András az asztalok felállításában segédkezett. – Szeretnénk népszerűsíteni a sportágat, itt van velünk Tulkán Tekla, aki vasárnap a Békésen rendezett Délmagyarországi régiós versenyen korosztályában bronzérmet szerzett, de nálunk az idősebbek is szívesen fognak ütőt.

 

A Békéscsaba 1912 Előre U19-es csapatának tagjai kiskapura fociztak. A pálya mellett a csapat edzőjével, a korábbi NB I.-es csabai védővel Szenti Zoltánnal beszélgettünk. – Jelenleg három forduló után a hetedik helyen állunk négy ponttal az országos bajnokság alapcsoportjában. Több pontunk is lehetne, ám a döntetlenül zárult gyirmóti mérkőzésünkön legalább hat ziccert rontottunk. Van néhány ügyes gyerek keretben, a kérdés csak az, hogy kellő szorgalommal, és alázattal eljutnak-e majd ezek a fiúk a legjobbak közé.

Időközben a főtér teljesen megtelt. Találkoztunk többek között a Békéscsabai Előre Úszó Klub, a Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület, a Torna Club Békéscsaba, a FitDance Center, a Magyar Szablyavívó Iskola békéscsabai tagiskolája, a Remonda Szabadidős és Lovas Sportegyesület, a Békéscsabai Belvárosi DSK kézilabda szakosztályának képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában