sportlövészet

2020.09.03. 12:51

Lötyögő válltámasszal kellett lőnie

A hatfordulós Hunter Field Target Magyar Kupa 4. körét rendezték meg a hétvégén, Tatabányán. A sűrített levegős palack PCP rendszerű légpuskák FT 16 J kategóriájában lőállásba lépett a szarvasi Sutyinszki István is, aki a nehéz pályán 5. lett, és összesítésben visszacsúszott a 3. helyre.

G. P.

– Sajnos a távbecsléseim nem voltak jók, ráadásul a viadal felénél kilazult a válltámasz. Mivel a szabályok szerint tilos bármit is állítani a verseny alatt, így egy instabil fegyverrel kellett küzdenem és ez is sokat rontott az eredményemen – mondta el az Európa-bajnok sportlövő. – szaA pálya 25 lőállásból állt, sorsolással döntöttek arról, hogy ki, hol kezd. A pálya első fele szélvédett helyen volt felépítve, a másik nyílt térben volt. A verseny feléig szélcsend volt, majd erősebben fújt a szél. Aki a második pályarészen kezdett, az a nehezebb részt szélcsendben lőhette meg. Én a pálya első felén kezdtem, és mire a nyílt szakaszhoz értem, addig nagyon megerősödött a szél, ami sokat rontott a találati arányomon.

Sutyinszki István (középen) /Archív, beküldött fotó/

A 6 versenyből mindenkinél a legjobb 4 számít bele a végső sorrendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában