motorsport

2020.08.28. 11:44

Jó úton halad a bajnoki cím felé a békési Faragó Zalán

Két fordulót is rendeztek az elmúlt hetekben a kunmadarasi repülőtéren a motoros gyorsulási versenysorozatban.

G. P.

A 16 éves békési Faragó Zalán a tavaszi első viadalt megnyerte, először a felnőttek között. Az augusztusi folytatásban sem adta alább a döntőbe jutásnál, bár az időmérőn elért 5. hely még azt sugallta, hogy ezúttal elmarad a remélt eredménytől. Az elődöntőben a szintén békési, Kiszely Menyhérttel indult egy párban és Kawasaki ZRX 400-as motorjával sikerült legyőznie jóval tapasztaltabb riválisát. A döntőben a füzesgyarmati Kiss Milánnal küzdött meg az első helyért, ám jól motorozó ellenfele legyőzte.

A dobogón balról: Kiszely Menyhért, Faragó Zalán és Kiss Milán /beküldött fotó/

A 3. fordulóban aztán Zalán megismételte korábbi eredményét. Ahogy néhány héttel korábban, ezúttal is fokozatosan érzett rá a motorjára. Az időmérőn utolsó, 5. lett, hogy azután a középdöntőben egyedül indulva érjen el jó időt, majd az elődöntőt meg is nyerte. Az 1. helyért Kiszely Menyhérttel harcolt meg, sikeresen. A dobogó 3. fokára Kiss Milán állhatott fel, teljessé téve a Békés megyei dominanciát.

Bár a rendezők még nem tették közzé a hivatalos pontverseny állását, az már tudható, hogy az utolsó forduló előtt Faragó Zalán átvette a vezetést, és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában