Strandbirkózás

2020.08.17. 16:17

Három orosházi érem született az ob-n

A hétvégén rendezték meg a Lupa Beach-en az idei strandbirkózó bajnokság harmadik fordulójának küzdelmeit.

V. L.

Mint ismeretes a strandbirkózás 2024-ben bemutató sportág lesz az olimpián. A hazai szövetség három fordulós versenysorozatot szervezett a strandbirkózás népszerűsítésére. Bár birkózásról beszélünk, mégis teljesen más. Látványos, gyors, és fordulatos ez a sportág. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiatal versenyzői is kipróbálták magukat a sorozatban. Dorog, Balatonfüred után harmadik állomásként a Lupa Beach következett. Az U18-as korosztályban a lányoknál 50 kg-ban Benkő Zsanett aranyérmes lett, míg Páli Mirella 60 kg-ban ezüstérmet nyert. A felnőtt női korosztályban Szél Anna a 70 kg-osok között ezüstérmet szerzett.

A viadalon hirdették ki az összetett verseny végeredményét. Az idén országos strandbirkózó bajnok lett az U18-as korosztályban Benkő Zsanett, aki mindhárom fordulóban minden mérkőzését megnyerte. Páli Mirella a második helyen végzett, Szél Anna a felnőtt korosztályban szintén második. A csapat felkészítésében Páli Sándor és Zsura János edzők vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában