születésnap

2020.08.28. 17:32

Békéscsabai Röplabda SE: sikertörténet a Viharsarokban

Húsz éve alakult meg a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, a jubileum alkalmából pénteken Sajtószemelvények a 20 év történetéből címmel 2000 és 2020 között – a Békés Megyei Hírlapban is megjelent – sajtócikkek bemutatásával emlékeztek a Békéscsabai Röplabda Akadémián az alapítótagok, az akkori és jelenlegi edzők, valamint játékosok.

G. P.

Fotó: Imre Gyorgy

A tárlat megnyitóján az éppen 10 éve megválasztott elnök, Baran Ádám elmondta, hogy a kiállítás anyagát a Békés Megyei Könyvtár közreműködésével válogatták össze.

– A cikkek, a kupák és legendás, különböző időszakokból származó mezek segítségével egyfajta időutazást tehetünk. A Békéscsabai Főiskola DSE megszűnése után a 2000-es évek elején egy maroknyi szülő vállalta fel az új egyesület megalapítását, hogy a mintegy húsz gyereket versenyeztetni tudják – elevenítette fel a kezdeteket a klubvezető. Kiemelte a ma a BRSE-nél utánpótlás vezetőedzőként dolgozó Nagy Attilát, akinek munkáját díjak sokasága jelzi, tehetségek sorát fedezte fel és Békéscsaba Megyei Jogú Város támogatását.

VIdámság, jókedv: van ok az ünneplésre /Fotó: Imre György/

– Húsz éve Kormos Mihály hívására, Szegedről költöztem Békéscsabára, amikor nehéz helyzetben volt a magyar röplabdázás, de itt minden adott volt a munkához – vette át a szót Nagy Attila. – Akik az elejétől velünk voltak, tudják, hogy milyen kalandos körülmények között éltünk, s kezdtük el építeni az egyesületet. Önzetlen szülők, önkormányzati dolgozók, kisvállalkozók és iskolaigazgatók segítettek bennünket, utóbbiakhoz zarándokútra mentem, hogy termekhez jussunk és gyerekeket nyerjünk meg a röplabdának – mondta a szakember aki köszönetet mondott mindenkinek, így az első elnök, Molnár Lászlónak is, aki segítette a munkát.

Varga Tamás alpolgármester egy filmhez hasonlította a BRSE történetét, melynek Út a csúcsra lehetne a címe. A kiállításon ebből snitteket láthattunk, ahol voltak örömkönnyek, de nagy nehézségek is.

– Izgalmas film lenne, s a következő rész, A csúcson maradni címet viselhetné, és arról szólna, hogyan lehetne emelni a tétet. Íródik a következő fejezet, ami tele lesz sikerekkel. A stáblistán Nagy Attila, Kormos Mihály, Baran Ádám mellett még nagyon sokan szerepelnének.

A délután folyamán barátságos mérkőzéseket játszott a BRSE felnőtt együttese az edzők, az utánpótláskorúak egymás ellen, és pályára lépett egy médiacsapat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában