Nagyot repesztettek

2020.08.03. 15:31

Az atlétika színe-java elindult a Budapest-bajnokságon

Népes mezőny gyűlt össze a hétvégi, kétnapos atlétikai Budapest-bajnokságra. A járvány és a jelentős nemzetközi versenyek elmaradása bizony felértékelte a kisebb hazai viadalokat is. A békéscsabaiak nem panaszkodhattak, több számban is figyelemreméltó eredményt jegyeztek.

G. P.

A sportág színe-java rajthoz állt a fővárosi Ikarus-pályán, ahol kifejezetten jó eredmények születtek. A hosszú sérülés után, két év elteltével júliusban visszatérő Koroknai Máté 50,29-es idővel nyerte meg a férfi 400 méter gátat vasárnap. A női súlylökésben a békéscsabai Márton Anita távollétében edzőtársa, Veiland Violetta győzött, aki ebben az évben már ötödik alkalommal dobott tizenhat méter fölött.

A 110 méteres gátfutásban Szűcs Valdó és a világbajnoki bronzérmes volt békéscsabai Baji Balázs párharcából a remek formában versenyző Szűcs került ki győztesen (13,63), ám Balázs csak nyolc századdal maradt le tőle.

Békéscsabai részről a legkellemesebb meglepetést Nadj Levente László szolgáltatta azzal, hogy nemcsak a saját korosztályában, az ifjúságiak között, hanem az abszolút értékelést tekintve is a legjobbnak bizonyult a 400 méteres síkfutásban. A hatalmas egyéni csúcsot (47,60) futó Adorján László és Erdős Péter által felkészített fiatalnak az újpesti Vindics Balázs (48,30) mellett ráadásul klubtársa, Steigerwald Ernő volt az egyik riválisa, aki abszolútban 48,62 másodperccel a 3. lett.

Gerelyhajításban kisebb sérülése ellenére is hozta megbízható formáját Bogdán Annabella, aki a VEDAC-os Kövér Fanni (52,98 m) mögött 51,69 méterrel ezüstérmet hozó dobást mutatott be.

Jól szerepeltek a Kopp Békéscsabai AC fiatalabb atlétái is, közülük is kiemelkedett a serdülőknél a súlylökésben és diszkoszvetésben is győzedelmeskedő Baukó Petra, valamint a diszkoszban bronzérmes Priskin István.

– Levente tavaly 50 másodperc fölött futott ebben a számban. Örülünk, hogy Ernővel együtt két ilyen kiváló sprinterrel rendelkezünk. Bella sérülése ellenére is helytállt. Reméljük, hogy Baukó Petra a későbbiekben is tartja majd ezt a szintet – összegzett Tóth Sándor a békéscsabai klub vezetőedzője.

A Kopp Békéscsabai AC további eredményei. Női felnőtt. 800 m: 9. Zahorán Adrienn 2:18,01. Leányok. Serdülő. Súlylökés. 1. Baukó Petra 12,81 m (egyéni csúcs) Diszkoszvetés: 1. Baukó Petra 33,21 m. Fiúk. Ifjúságiak. 110 m gát: 4. Hrabovszki Balázs 14,43 m. Súlylökés: 5. Csizmazia Áron 14,41 m. Serdülő. Súlylökés. 6. Priskin István 12,57 m. Diszkoszvetés: 3. Priskin István 49,94 m.

A következő hazai atlétikai verseny a hétvégi országos bajnokság lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában