labdarúgás

2020.08.02. 09:23

A vártnál is sikeresebb átigazolási szezont zártak a méhkerékiek

Döntetlennel kezdte meg az edzőmérkőzések sorát a Méhkeréki SE csapata, amely a bajnokságok átszervezésének köszönhetően egy szinttel magasabban, a megyei II/B-jelű csoportjában kezdheti el az új évet.

A csapat két tesztmeccsen van túl a Medgyesbodzás (1–1) és az Okány (1–2) volt az ellenfél.

– Ebben az évben mindössze egyetlen tétmérkőzést játszhatott a csapatunk Végegyházán, de annak már négy és fél hónapja – mondta el Cserháti István a kék-fehérek trénere. – Hiányzott már az embereknek és a játékosoknak a foci, azonban a teljesítményünkön meglátszott a hosszú kihagyás.

A tapasztalt szakvezető július 7-én látott munkához, a kék-fehérek heti két edzéssel készülnek az idény során rájuk váró feladatokra. Öt fárasztó edzéssel a lábakban léptek pályára, magától érthető tehát, hogy még nem volt gördülékeny a játékuk.

– Kezdetben tizenkettő-tizenhárom játékossal dolgoztunk, most már viszont az új igazolásaink is bekapcsolódtak a munkába és három hetünk maradt az összekovácsolódásra – tette hozzá az edző. – Az egyke idei végegyházi bajnoki is megmutatta, hogy nem érdemtelenül léphettünk feljebb. Próbálunk majd megfelelni a magasabb osztály követelményeinek, reményeink szerint a B-csoportban is meghatározó szerepet tölthetünk be, bár a sorsolásunk nem túl kedvező, hiszen az első négy fordulóban sorra kiemelkedő szintű riválisokkal találkozunk.

A céljaiknak megfelelően erősítették meg soraikat a méhkerékiek, akik jószerivel csak magasabb szintről igazoltak játékosokat. Az érkezési oldal 7 újoncot számlál, a távozó, illetve leálló kontingenst 9 labdarúgó alkotja, így áll össze a következő évi 20 tagú keret.

– Új kihívásokra vágytunk, izgatottan várjuk a B-csoportos idényt – vette át a szót Ruzsa Tamás megbízott elnök, aki hamarosan hivatalosan is az egyesület élére állhat. – Nagyon örülök annak, hogy a helyi vállalkozók segítségével, a vártnál is sikeresebb átigazolási szezont zárhattunk. Stabil kerettel rendelkezünk, amiből Cserháti mester egészen biztosan kihozza majd a maximumot. Élénkebb volt a játékosmozgás, mint amire előzetesen számítottunk, viszont minőségi igazolásainknak köszönhetően, tovább erősödhetünk. A körülmények adottak, a szurkolók mögöttünk, a támogatóink mellettünk, a célok előttünk állnak, a többi pedig már a csapaton múlik!

A nyári méhkeréki változások:

Érkezett: Kovács Sándor (újrakezdte), Konyecsni Zoltán (Vésztői SE), Kádár László (Vésztői SE), Fülöp Tamás (Vésztői SE), Szabó Dániel (Csabai AK), Repa Mihály (Sarkadi KLE), Kovács Zsolt Krisztián (Magyarbánhegyesi FC).

Távozott: Szabó Attila (Dobozi SE), Szabó László (Dobozi SE), Mészáros Zoltán (Dobozi SE), ifj. Ruzsa Richárd (abbahagyta), Baliga Krisztofer (abbahagyta), Rácz Gyula (abbahagyta), Fazekas Róbert (abbahagyta), Csongrádi Csaba (Zsadányi KSE), Kocsis Zoltán (Sarkadkeresztúri SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában