Labdarúgás

2020.07.03. 21:12

Szünet után fordított az Előre

Békéscsaba 1912 Előre–Szegedi VSE 2–1 (0–1)

V. L.

Fotó: Imre Gyorgy

Felkészülési mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 230 néző. V.: Bálint A. Békéscsaba: Uram – Szalai, Bora, Nagy S., Pongrácz – Máris, Hodonicki, Király, Szabó P. – Ilyés, Lukács. Békéscsaba a II. félidőben: Czinanó – Kovács Á., Farkas M., Babinyecz, Mészáros M., – Gránicz, Váradi, Pantovics, Galacs – Oláh L., Paudits. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Fotók: Imre György

2. perc: szegedi szöglet után az elalvó védők között Busa fejelt a lila-fehérek kapujába, 0–1.

46. perc: a Mol-Fehérvár csapatától érkezett, 20 éves próbajátékos, Galacs Erik egyenlített a szünet utáni első percben, 1–1.

70. perc: Paudits futott el a jobboldalon, középre adott, és Galacsot a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták szerelni a vendég védők, 11-es. A büntetőt Pantovics biztosan értékesítette, 2–1.

A békéscsabaiak péntek esti első felkészülési találkozója negyedórás késéssel kezdődött. A lila-fehéreknél próbajátékon szerepelt a 25 éves középpályás Szabó Péter, aki legutóbb a Szolnoki MÁV-ban játszott, és a baloldali középpályás, 25 éves korábbi U20-as válogatott Pongrácz Viktor, aki a tavasszal az NB III-as Mosonmagyaróvár csapatában játszott kölcsönben, ahova az NB II-es Szeged-Csanád Grosics együttesétől került.

Az NB III.-as vendégek váratlanul vezetést szereztek a találkozó elején. A csabaiak ezt követően próbálkoztak, de sok volt a hiba az átadásoknál, így folyamatos játék nem alakulhatott ki. A félidő közepén az egészségügyi szünetet követően, a 28. percben nagyot hibázott a szegediek kapusa, Leindler, ám Szabó Péter kecsegtető helyzetben a kapu mellé gurította a labdát. Három perccel később Máris beadása után Ilyés nem tudta kapura lőni a pettyest. A 39. percben Lukács helyzete maradt ki a vendégek kapujánál. A félidő végén a lelkes szegediek is veszélyeztettek egy szöglet után, de a labda mellé szállt.

Fordulás után egy teljesen új sort küldött pályára a hazaiaknál, Schindler Szabolcs. Már az első percben egyenlítettek a lila-fehérek Galacs révén. Ezt követően a békéscsabaiak átvették az irányítást, többször is veszélyeztettek, de a vendégek lelkesen védekeztek. Az 59. percben Oláh L. lövése ment mellé, majd egy perccel később a támadó beadásáról Galacs maradt le centiméterekkel a szegediek kapujánál. A házigazdák fölénye a 70. percben érett góllá, ekkor egy jogos 11-esből lőtt gólt az Előre. A 75. percben szöglet után Babinyecz elé került a labda, aki meglepődött, és közelről a kapu mellé gurított. A hajrában több szögletet is rúgtak a hazaiak, de már nem változott az eredmény.

Összefoglalva, az első félidőben nem ment igazán a játék a lila-fehéreknek, a szünet után pályára lépett teljesen új sor viszont már jobb teljesítményt nyújtott, helyzeteket dolgozott ki, és megérdemelten fordította a maga javára a küzdelmes mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában