A kamiont is elhúzták

2020.07.29. 15:38

Remekeltek a Békés megyei versenyzők a hétvégi viadalon

Kiválóan szerepeltek a megyei versenyzők a HSMA Kamionhúzó Liga és Masters Liga Hódmezővásárhely és Algyő között napokban megtartott második állomásán. A küzdelem elképesztő izgalmakat tartogatott, akadt olyan kategória, amelyben csak tizedmásodpercek döntöttek az első három helyezett között.

Papp Gábor-Verasztó Lajos

Fotó: SimoBela

Szombaton Szeged közelében rendezték meg a megmérettetést. A kamionhúzó ligában három fordulóban bizonyíthatnak a versenyzők, az elsőt Budapesten rendezték, a másodiknak Csongrád megye adott otthon, a harmadik versengést pedig Siófokon tartják augusztus közepén.

Kónya Gergő csak kevéssel maradt le az első helyről /Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt./

A versenyek tétje az őszi Kamionhúzó Országos Bajnokság döntőjébe jutás volt. Minden forduló alkalmával a kategóriák első három helyezettje bekerül a fináléba. Az idei sorozatban öt kategóriában nevezhettek, nevezhetnek a versenyzők: női könnyűsúlyban (70 kiló alatt), női openben (70 kiló felett), férfi könnyűsúlyban (110 kiló alatt), férfi openben (110 kiló felett, felső határ nélkül), férfi mastersban (40 éves kor fölött) mérethetik meg magukat az indulók.

A versenyzőknek két húzástípusban kellett megbirkózniuk a kamionnal, először ülve kézzel kötél segítségével kellet a húsz méteres pályán át célba juttatni a tizenegy tonnás monstrumot. A második kísérletnél viszont állva, hám segítségével is el kellett húzni szintén húsz méteren ugyanúgy az 11000 kilós kamiont. A két versenyszám időeredményét összeadták, és az így kapott idő alapján rangsorolták az erős embereket.

A verseny az utolsó pillanatig nagyon szoros, és izgalmas volt. A férfi openben a csárdaszállásiak kiválósága, Kónya Gergő 49,78-as időeredménnyel állhatott fel a dobogóra, külön érdekesség, hogy az első helyezett derekegyházi Véró Alex 49,26-as idővel nyert, a második helyen Vass István pedig 49,48 másodperccel végzett. Az első három helyezettet így csak nüanszok választották el egymástól, 0,5 másodpercen belül voltak mindannyian, tulajdonképpen akármelyikük győzhetett volna.

Ugyanitt a gyulai Lindeisz Gábor bár nagyon jól kezdett ülve húzásban, ám a hámmal húzás alkalmával a rosszul megválasztott cipő miatt többször megcsúszott, így összetettben a hetedik helyen zárta a viadalt. A szintén gyulai Lovász Imre kiegyensúlyozott versenyzéssel a könnyűsúlyúak mezőnyében dobogóra állhatott, és Kónya Gergőhöz hasonlóan megszerezte a 3. helyet amivel elnyerte a döntőben való indulás jogát.

Kónya Gergő hírportálunknak úgy fogalmazott: szombaton így alakult a sorrend, de véleménye szerint a döntő még keményebb lesz majd. A nők 70 kiló alatti mezőnyében a battonyai kötődésű Varga Fanni Rebeka remek versenyzéssel az első helyet szerezte meg, míg a férfiak open kategóriájában a gádorosi Simondán Vilmos a nyolcadik helyen végzett.

A delmagyar.hu tudósítása szerint a versenyre rekordszámban, harmincnyolcan neveztek a különböző kategóriákban. Az indulóknak egyébként szerencséjük volt az időjárással, hiszen több helyen is esett, a megmérettetést azonban napsütés közepette rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában