röplabda

2020.07.30. 14:39

M’Kaela White szeretne segíteni a csabai csapatnak

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE amerikai centere és átlója, M’Kaela White­ is bekapcsolódik augusztus 3-án a röplabdacsapat felkészülésébe. A játékos a békéscsabai klub hivatalos honlapjának nyilatkozott.

Gajdács Pál

M’Kaela White a következőket mondta eddigi pályafutásáról: – Washingtonban születtem, majd Marylandben nőttem fel, huszonkét éves vagyok. Az elmúlt év nyarán az Amerikai Egyesült Államok egyetemi nemzeti csapatában is bemutatkoztam, most pedig alig várom, hogy elkezdődjön profi karrierem, amelynek első állomása Békéscsaba lesz – mutatta be röviden magát M’Kaela White. A 193 centiméteres játékos hat évvel ezelőtt másodéves középiskolásként kezdett el röplabdázni.

– Egyszer kipróbáltam, azóta nem tudom és nem is akarom abbahagyni, beleszerettem ebbe a sportágba – mondta az amerikai röplabdázó, aki elárulta, hogy korábban nemhogy Magyarországon, de még Európában sem járt soha.

Az amerikai röplabdázó, M’Kaela White már nagyon várja a találkozást békéscsabai csapattársaival

– Izgatottan várom, hogy megismerkedhessek az új kultúrával. Békéscsabáról már láttam néhány fotót, illetve olvastam a városról is, nagyon kellemes településnek tűnik – jegyezte meg a sportoló. – Az ügynökségem vette fel a kapcsolatot a BRSE elnökével, ezt követően néztem utána a csapatnak és ismertem meg az eredményeit. Pozitív információkat kaptam a klubról. A döntésem azután vált biztossá, hogy egyeztettem a csapat vezetőedzőjével, Tóth Gáborral, aki ismertette az együttes célkitűzéseit. Ez az a hely, ahol a leginkább fejleszthetem azokat a képességeimet, ami egy profi röplabdajátékosnak szükséges.

M’Kaela White az erősségeit firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy nagyon erős benne a versenyszellem, optimista a hozzáállása, ami a legnehezebb helyzetekben is előre tudja vinni. Jók a fizikai adottságai, az elkövetkezendő időszakban a technikai képzésre kell még nagyobb hangsúlyt fektetnie, hogy a legjobbak közé kerüljön.

– Már várom, hogy megismerjem a csapattársaimat, a klubot és Magyarországot. A legjobbat szeretném nyújtani a pályán, és bízom benne, hogy a kemény munkámnak köszönhetően meghatározó tagja leszek a csapatnak. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a szezont sikerrel zárjuk majd – ígérte a fiatal amerikai röplabdázó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában