Vízilabda

2020.07.16. 12:07

Három könnyű csabai győzelem a nyitányon

A koronavírus-járvány elharapózása miatt március közepén leállította a hazai szövetség a 2019–2020. évi összes bajnokságot, majd nem sokkal utána befejezettnek nyilvánította az évet. Minden korosztályban tucatnyi forduló, bajnoki találkozó kútba esett. Márpedig a fiatalok és az idősebbek azért (is) edzenek nap, mint nap, hogy meccseken mérjék le tudásukat, fejlődésüket.

G. P.

Hosszú ideig még vizes edzéseket sem tartottak a klubok a tavasz folyamán, ám a járvány enyhülésével két hónap után visszatérhettek a medencékbe. Azóta ismét zajlik a faltól-falig úszás, és vízbe rakták a kapukat és előkerültek a labdák is. Napjainkra teljes mértékben visszazökkentek a korábbi kerékvágásba a hazai, így a békéscsabai vízilabdázók is. A Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a szokásos nyári pihenő időszak helyett kupa-sorozatokkal visszahozza a meccsbe a csapatokat.

A Nyári Kupa során a csabaiak hat korosztályából hét csapat rendre megmártózik valamelyik medencében. Kétféle sorozatot írtak ki, az egyik az országos bajnokságokban, a másik a vidékbajnokságokban szereplő alakulatok tornája lesz. A vidékbajnokságban szereplő csapatok közül a gyermek III. (2008-ban születettek és fiatalabbak), a gyermek IV. (2009) és a baby korosztály (2010) nevezett, a gyermek IV. esetében békéscsabai és gyulai gárda érdekelt. A döntőket augusztusban rendezik.

A vidékbajnokságra készülők Nyári Kupája a III. korcsoport részére július 25-én és 26-án kezdődik Szolnokon. A IV. korcsoport augusztus 8-9-én, Szegeden, a baby korcsoport sorozata július 25-26-án, Békéscsabán kezdődik.

Az országosban érdekelt az ifjúsági, serdülő és gyermek I. korcsoportos együttesek már szerdán, Budapesten megkezdték a tornát.

Kihívójuk a fővárosi POLO SC együttesei voltak, akikkel szemben könnyű három győzelmet arattak.

POLO SC–Swietelsky-Békéscsaba 2–35 (0–9, 0–11, 1–7, 1–8)

Ifjúságiak, alsó ház. Békéscsaba: Vozár M. – Lukácsi M. 8, Szalók 1 (1), Kiss-Schusztek 1, Paksi B. 2, Csatári 6, Károlyi. Cs.: Sipos 2, Kis S. 2 (1), Körözsi 1 (1), Bozgán 3, Vozár B. 9, Szatmári Zs. Edző: Ajtai Miklós.

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 2–16 (0–5, 2–0, 0–5, 0–6)

Serdülők, alsó ház. Békéscsaba: Szatmári Zs. – Dobos 2, Dimák 1, Kiss-Schusztek 5, Bozgán 1, Paksi G. 2, Osgyán 1. Cs.: Born, Csiaki, Pálenkás 1, Schindler G., Kósa, Kvasz 1. Edző: Ajtai Miklós.

POLO SC, Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 6–21 (0–6, 3–3, 3–2, 0–10)

Gyermek kcs., alsó ház. Békéscsaba: Lisztes – Kiss Z. 3, Szanyi, Fodor 2, Horváth Sz. 2, Kvasz 4, Komlódi 2. Cs.: Budai, Hajdu 3, Szatmári L. 1, Freiberger 2, Szalai 1, Bujdosó 1. Edző: Fodor Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában