Kick-box

2020.07.22. 15:30

Füzesgyarmati érmek születtek az online viadalon

A nemzetközi kick-box versenynaptárban már a harmadik fordulóját rendezték meg az internetes formagyakorlat versenynek. Most 19 ország 23 egyesületének 104 versenyzője mutatkozott be. Magyarországot – és a Békés Megyei Harcművész Szövetséget – a füzesgyarmati Hegyesi Kick-boksz Egyesület képviselte három versenyzővel.

V. L.

A vezetőedző, Gasparik Róbert mester így számolt be a versenyről:

– Véget ért a Sportdata által meghirdetett E-TOURNAMENT WORLD SERIES – FORMS harmadik szériája.Ezen a megmérettetésen most egyedüli magyar csapatként csak a mi egyesületünk a Hegyesi SE nevezett három fővel. A viadalról azt kell tudni hogy a nevezett versenyzőket korcsoportok szerint párokba sorsolják, akiknek 24 órája van feltölteni a formagyakorlatukat. Amennyiben megfelelnek a követelményeknek, a következő 24 órában 5 bíró elbírálja a gyakorlatokat. Amelyik versenyző több szavazatot kap tovább jut a következő fordulóba, és ugyanez az eljárás ismétlődik a döntőig. Számunkra elsősorban a tapasztalatszerzés, és a sajnálatos módon az ismert okokból elmaradt versenyek izgalmának pótlása volt a cél, mindhárom versenyzőnk az un. pusztakezes creativ formagyakorlat kategóriába nevezett. Szilágyi Veronika számára ez volt az első verseny a 4 közé jutásért egy német versenyzővel kellett virtuálisan megküzdenie a tovább jutásért. Ő még nem régen kezdett el a formagyakorlattal foglalkozni, ellenben ellenfelén látszott hogy jóval tapasztaltabb, így Veronika az 5. helyen végzett. Ugyanebben a korcsoportban versenyzett Horváth Fruzsina, aki a döntőbe jutásért szintén egy német versenyzővel szemben maradt alul, aki később meg is nyerte az U16 korcsoportját. Bak Ágnes az U13-as korcsoportban versenyzett, ahol az ír ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe ahol ezüstéremmel zárt. Összegezve értékes tapasztalatokat szereztünk, és egy ezüst, egy bronz, és egy ötödik helyezéssel lettünk gazdagabbak.

Bak Ági /Beküldött fotó/

Az eredményekhez hozzá tartozik, hogy Bak Ági azt a Leah Kiernant győzte le, aki a tavalyi győri Európa-bajnokságon aranyérmes lett!

Eredmények: U13-as kcs: 1. Sezer Ebru (Németország), 2. Bak Ágnes (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat), 3. Leah Kiernant (Írország). U16-os kcs: 1. ,Feena Aurelia Schillenger (Németország), 2.Camilla Cobo (Venezuela), 3. Horváth Fruzsina (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat) és Pia Stubbe (Németország), 5. Szilágyi Veronika (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában