Labdarúgás

2020.07.18. 13:10

Egygólos csabai győzelem született a Hírös városban

Szombaton egy felkészülési mérkőzés keretén belül csapott össze a Kecskeméti TE és a Békéscsaba 1912 Előre. A csabaiak győzelmével záródott a Kecskeméten zajlott meccs.

V. L.

Forrás: Bús Csaba

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–0)

Labdarúgás Felkészülési mérkőzés, Kecskemét, 200 néző. Kecskemét: Lékai – Puskás, Gál, Kis B., Grünwald – Asztalos, Károly, Ludasi, Pratsler – Tóth D., Hodgyai. Játszott még: Berta Cs. (kapus), Szalai G., Urbán, Gyarmati, Szalai J., Hatvani, Vágó, Faragó B., Daróczi, Bodor, Pantelis, Edmilson. Edző: Gombos Zsolt. Békéscsaba: Ribánszki – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros M. – Hodonicki, Kitl, Kovács Á., Szabó P. – Gránicz, Oláh L. Játszott még: Uram (kapus), Király. Babinyecz, Paudits, Pantovics, Lukács, Lászik. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

64. perc. Károly szabadrúgása után az előrehúzódó Kis Balázs szerzett vezetést a hazaiaknak, 1–0.

65. perc: nagyot hibázott a hazai védelem, a labda Pantovicshoz került, aki az üres kapuba gurított, 1–1.

84. perc: Lukács indításával az előrehúzódó Lászik lépett ki a lesre játszó hazaiak közül, és a kimozduló Lékai lába között a kapuba lőtte a labdát, 1–2.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó, Hájer Sándorra, a kecskeméti labdarúgás egykori kiválóságára, a 61 éves korában elhunyt labdarúgóra, és későbbi edzőre emlékeztek, aki többek között játszott a KSC, és KTE csapatában is.

A lila-fehéreknél sérülés miatt hiányzott Bidzilya, Hursán, Pilán, Farkas M., Máris. Az NB III.-as hazaiaknál két volt békéscsabai, Károly Bálint és Tóth Dániel lépett pályára a kezdőcsapatban. Az NB III.-as házigazdáknál több próbajátékos is szerepelt a találkozón. A szombati mérkőzésen bátran kezdett a Békéscsaba, letámadta ellenfelét. A 11. percben Szalai Dániel fejese súrolta a kapufát. Három perccel később Károly Bálint szabadrúgását védte bravúrral Ribánszki kapus. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék. A 19. percben Gránicz a kapufát találta el. Ezt követően is mezőnyfölényben volt az NB II.-es Békéscsaba. A 28. percben Szabó Péter lövése után Lékai ütötte a labdát a kapufára. A 36. percben Pratsler beadása után a korábban a Csákvárban szerepelt, legutóbb pedig a román II. ligás Csíkszeredában játszó, 190 centiméteres középcsatár Hodgyai fejelt közelről fölé. A 43. percben Tóth Dániel fejesét Bora mentette.

Fordulás után mindkét oldalon a cserék is lehetőséget kaptak, jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. A 60. percben Uram, Babinyecz, Lászik, és Király állt be a vendégeknél. A hazaiak szereztek vezetést a félidő közepén, amire egy védelmi hiba után gyorsan válaszolt a Békéscsaba. Az utolsó húsz percben többet birtokolta a labdát az Előre, és többször is veszélyes akciókat vezetett. A 77. percben egy baloldali beadás után Lukács fejelt közelről a kapu mellé. A 84. percben a csereként pályára lépő belső védő, Lászik Milán góljával megszerezte a győzelmét a Békéscsaba, a mezőnyben ügyesen játszó, a hajrában már sok fiatalt szerepeltető kecskeméti együttes ellen.

A látottak alapján annyi megállapítható, hogy két héttel a bajnoki nyitány előtt még akad javítanivaló az Előre játékában, ha az új idényben a tavalyi félbeszakított bajnokság helyezéséhez képest előbbre szeretne lépni az NB II.-es tabellán. Mindez nem lesz könnyű feladat, hiszen a mezőny az előző évinél erősebbnek tűnik.

A mérkőzésről készült galériát ide kattintva érheti el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában