kick-box

2020.07.14. 15:26

A kondorosiak online versenyeken szerepelnek

A koronavírus-járvány miatt teljesen felborult a különböző sportágak éves versenynaptára, az előre eltervezett programok nagy részét el kellett hagyni, illetve át kellett ütemezni. Így jártak a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó kick-boxosok is. Még a veszélyhelyzet kezdetén elkezdődött az online oktatásra átállás, s elkezdődtek az online versenyek.

Verasztó Lajos

A kondorosi formagyakorlatosok Litauszki Lászó irányításával részt vesznek egy többfordulós versenyen. Július 15-én rendezik meg az E-Tournament World Series 3. fordulóját, amely a világjárvány szülte versenylehetőségek egyik online formája és állomása – tudtuk meg Gregor László VIII. danos mestertől, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnökétől.

A kondorosiak az előző két fordulóban is szép sikereket értek el, és a vezetett ranglistán előkelő helyen állnak. Kreatív fegyveres kategóriában Laurinyecz Emma az összesített listán a 3. helyen áll a mexikói Barrera Leyva és az ír Ledwdge Amy mögött. Petrovszki Márton szintén harmadik az összesített világranglistán. Zenés pusztakezes kategóriában Laurinyecz Emma a második helyen áll szintén az ír lány mögött, akit ugyan legyőzött az előző fordulóban. Ugyanebben a kategóriában Lázár Noel az ötödik helyet foglalja el. A zenés fegyveres gyakorlatok listáján Laurinyecz Emma 3., Lá­zár Noel a 2., Petrovszki Márton a 6. helyen áll, ami ha azt vesszük, hogy fordulónként 20–21 nemzet vett részt, akkor ez igazán kiemelkedő eredmény. Természetesen a versenyekre fel kell készülni, és a szakmai fejlődést is biztosítani kell.

Az orosházi és kondorosi kick-boxos fiatalok a közelmúltban a Kiskunhalason szervezett szemináriumon vettek részt

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, hosszú kihagyást követően, Kiskunhalason rendezték meg a tricking (akrobatika) szemináriumot. Ez az akrobatikaszeminárium a felkészülés szerves részét képezte a kick-box formagyakorlat versenyzők részére, hiszen a zenés formagyakorlatok alapvetően tartalmaznak ehhez a mozgásformához hasonlító elemeket. A szeminárium helyszínéül egy tornászterem szolgált, ahol az akrobatikus elemek minden formája gyakorolható volt, fejlettségi szintnek megfelelően.

Nagy népszerűségnek örvendett az „airtrack”, szivacsverem, nem utolsósorban a tornásztalaj. A rendezvény nyílt keretek között folyt, így történhetett meg, hogy a képzett akrobaták között a Békés megyei kick-box formagyakorlatosok is megjelentek. A CONTACT K.T.H.E. orosházi és Kondorosi Kick-box SE tagjai fáradságot nem ismerve dolgozták végig az öt–hét óra folyamatos és intenzív oktatást. Természetesen a formagyakorlatokkal kapcsolatos szakmai egyeztetésre is volt lehetőség, az edzők, Litauszki László III. danos mester és az orosházi Puravecz Péter III. danos mester a formagyakorlatosok technikáit csiszolgatták. A szeminárium jó hangulatban folyt, köszönhetően a képzést lebonyolító Balogh Dávid vezetőedzőnek (Flip Unit Team) és csapatának. A korábbi rendezvényekhez képest újnak számított a gong bevezetése, melyet azok az trickerek (akrobaták) kondíthattak meg, akik életükben először tudták végrehajtani az adott, új technikát.

Jó ötlet az ösztönzésre, de az igazi ösztönzést a formagyakorlat-versenyeken elért sikerek jelenthetik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában