teke

2020.06.11. 09:07

Hatodikok is lehettek volna a gyulai tekések

A Magyar Bowling és Teke Szövetség májusi döntésének értelmében a 2019–2020. évi nemzeti csapatbajnokságot befejezettnek nyilvánították. A pontvadászatokban nem hirdetnek győztest, ahogy kiesőt sem, így az NB I. Keleti csoportjában a Dig-Build Gyulai SE a 9. helyen végzett.

G. P.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fiatal, tehetséges és rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok elegyét alkotó fürdővárosi alakulat szereplése jónak tekinthető, bár már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha végigjátszhatják a bajnokságot.

Baksa Imre csapatvezető elmondta, összességében elégedett a csapat teljesítményével, ám a hátralévő hat találkozó lejátszása után akár előrébb is végezhetett volna a tabellán a fürdővárosi együttes.

– Egy elmaradt mérkőzést kellett volna pótolnunk, illetve hátra volt még négy hazai találkozónk. Amennyiben a várakozásnak megfelelően tudtunk volna játszani, akkor a megszerzett pontokkal akár a hatodik helyen is végezhettünk volna, amit eddig még nem sikerült elérnünk. Ezek azonban csak találgatások, hiszen a sportban nincsen olyan, hogy „ha” – tette hozzá.

Az NB I.-ben az előző idényben jól szerepelt gyulai tekecsapat /Fotó: H. Balázs Erzsébet/

A fürdővárosi együttes győzelemmel vonulhatott kényszerpihenőre, hiszen a 17. fordulóban 3:5-ös arányban nyert a Chinoin gárdája ellen. A még mindig Szegváron játszó gyulai csapatra a folytatásban a VILATI Eger, a BKV Előre, a Ceglédi VSE, a Szegvári Tekézők SE, a Nyergesújfalu és Budapesten a Dynamo SC várt volna.

Baksa Imre elmondta, a csapat a következő szezonra is együtt marad, ahogy reményeik szerint a főszponzor is kitart mellettük. A klub a hazai rendezésű Dr. Gyarmati Sándor-emlékversennyel kezdi meg felkészülését a következő szezonra.

A gyulai csapat céljainak eléréséhez sokat tehet a Schriffert Dominik, Schriffert Dániel és Flinta Szabolcs alkotta ifjúsági együttes, hiszen a már évek óta egyeduralkodó gárda tagjai rendszeresen lehetőséget kapnak a felnőttkeretben is. Az ifjúsági együttes a bajnokság lezárásának pillanatában is éllovasként várta a folytatást, két ponttal vezetve a bajnokságot és hat ponttal megelőzve a bronzérmes csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában