kézilabda

2020.06.11. 13:57

Békés megyei kötődésű edzők lesznek az utánpótlás válogatottaknál

Ülést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége, amely felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt, és Kirsner Erika elnökségi megbízottat, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor társ szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket június 15.-éig folytassa le.

V. L.

– Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal, úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett. Amennyiben sikerül megegyeznünk velük, terveink szerint a 2021 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve a kvalifikációs torna sikere esetén a jövő nyári olimpiáig kötnénk velük szerződést – mondta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.

Az utánpótlás válogatottaknál Békés megyei kötődésű szakemberek dolgoznak. A leány serdülő válogatott szövetségi edzője a korábbi békéscsabai válogatott beálló, Bohus Bea, aki korábban az NB I-ben i.s irányította a lila-fehér együttes szakmai munkáját.

A férfi junior válogatott szövetségi edzőjének Sótonyi Lászlónak, az OXXO Energy Orosházi NKC női csapatának új edzője, Herbert Gábor segít. A serdülő szövetségi edző az orosházi származású Kopornyik Zsolt, segítője Szabó Levente, az Orosházi FKSE kapusedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában