Vízítúra

2020.05.07. 09:36

Ha a járványhelyzet engedi, lesz Vízitúra Kupa Szarvason

A Vízitúra Kupa Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb, országos méretű amatőr víztúrás versenysorozata.

V. L.

A bajokság 2001-ben indult civil kezdeményezésre, fő támogatója a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amely a rendezésben is segédkezik. A versenysorozat házigazdái egy közös és egységes szabályrendszer szerint szervezik a versenyüket, de mindenhol a saját vízterületükre jellemző sajátosságokkal fűszerezik az eseményeket. A kupa második fordulóját július 25-én a Körös Dragon SE szervezésében rendezik Szarvason, amennyiben az érvényes egészségügyi rendelkezések azt lehetővé teszik. A résztvevők felkészültségüknek megfelelően az alábbi hajóosztályokban adhatják le nevezésüket: kajak, kenu, túra kajak, túra kenu, sup, outrigger.

A kezdő túrázóknak 8 km-t, a versenyzőknek 25 km-t kell teljesíteniük, de az utánpótlás korosztálynak is rendeznek futamot 8 km-en. A házigazdák hamarosan további információkkal szolgálnak a nevezéssel, illetve a verseny részleteivel kapcsolatban, figyelembe véve az aktuális kormányzati intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában