kézilabda NB I. B

2020.05.31. 08:45

Gál András is marad a békési klubnál

Újabb kézilabdázóval hosszabbított az Optium Solar–Békési FKC NB I B.-ben szereplő férfi csapata. Az utánpótlás kora óta a békési csapatot erősítő, 22 éves Gál András írta alá úk szerződését. A fiatal, tehetséges játékossal beszélgetést közölt a klub honlapja amelyet szerkesztett formában közlünk.

V. L.

A koronavírus-járvány okozta változásokról a következőket mondta az ifjú kézilabdázó.

– Minden rendbe van. A karantén idején minden napra megkaptuk az egyéni edzés programot, és az alapján készültünk, de a labda, és a csapattársak hiányoztak.

– Felmenő ágon volt a csapat március közepén a bajnokságban. Hogyan látja meddig tartott volna a tavaszi lendület?

– Úgy gondolom, hogy tartani tudtuk volna ezt a jó szériánkat, és a szezon végén egy nagyon előkelő helyezést értünk volna el.

– Minek köszönhető, hogy meghosszabbította a szerződését?

- A hatodik évemet kezdem Békésen, szeretek itt játszani. Most az első évemet fejezem be a Testnevelési Egyetemen, az iskola és a játék is fontos a számomra. A klubvezetés, az edzőim mindig segítettek abban, hogy a tanulmányaimat folytathassam a játék mellett. A második otthonomként tekintek Békésre.

– A jelenlegi helyzet, milyen változásokat hozhat a kézilabda világában, illetve az NB I. B.-s mezőnyben? Hogyan telik majd a nyár?

– Nagyon remélem, hogy az új szezon kezdetéig rendeződik a helyzet, így nem befolyásolja majd a bajnokságot, és nézők előtt tudjuk megkezdeni a mérkőzéseket. A nyár elején még tart számomra a vizsgaidőszak, így a tanulás az első cél, majd utána szeretném a családommal és a barátaimmal tölteni a nyári szünet további részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában