Labdarúgás

2020.05.13. 18:32

Előbb teszteltek, majd tréningeztek a lila-fehér klub játékosai

Mint ismert, az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói az elmúlt hetekben-hónapokban a koronavírus-járvány miatt otthonaikban, egyéni edzésterv alapján végezték a számukra előírt munkát. A szakmai stáb napi szinten felügyelte a feladatok maradéktalan elvégzését. Szerdától a felnőttegyüttes számára újraindultak az edzések a Kórház utcai stadionban.

Verasztó Lajos

A kormányrendeletek által megfogalmazott könnyítésekkel és a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlásaival szinkronban, szerdától rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett, a felnőtt együttes számára folytatódtak az edzések a Kórház utcai stadionban és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia területén. Az esti gyakorlást megelőzően a keret tagjai – így a játékosok és a szakmai stáb is – szerdán délután szűrővizsgálaton vett részt. Ez a teszt azt mutatja ki, hogy aktuálisan fertőzött-e valaki, így negatív eredmény esetén is igen lényeges lesz az óvintézkedések további és folyamatos betartása.

A foglalkozásokat kizárólag azok látogathatják, akik a teszten negatív eredményt produkálnak. A tréningek a bajnokság lezárásától függetlenül létfontosságúak, hiszen az otthoni lelkiismeretes munka sem tudja a közös foglalkozásokat teljes mértékben kiváltani. A tesztelés után kisebb csoportokban átöltözés, tusolás és minden egyéb közös tevékenység nélkül edzést is tartottak a labdarúgók. Lényeges dolog, hogy az edzéseket zárt kapuk mögött tartják, így külső szemlélők előtt továbbra is zárva lesznek a lila-fehér klub létesítményei.

Fotók: Békéscsaba 1912 Előre Facebook oldal

A szigorú egészségügyi protokollt az egyesület több szakember bevonásával alkotta meg az MLSZ ajánlásai alapján, amelyek teljes mértékben a játékosok, a szakmai stáb és a csapat körül dolgozók egészségét hivatottak megóvni. A klub vezetői tudják, hogy sokan kíváncsiak a csapat körül zajló dolgokra, de jelen pillanatban még türelmet és megértést kérnek. A jövőben is igyekeznek majd minden lényeges fejleményről időben beszámolni a lila-fehérek vezetői, így a szurkolók biztosan nem maradnak majd le semmiről.

A következő idényre történő felkészülést szokás szerint edzőmérkőzések egészítik majd ki, és az ezeken nyújtott teljesítmény igen lényegesnek bizonyulhat majd, hiszen több labdarúgó szerződése is lejár a nyár folyamán.

A vezetőség már jóval korábban megkezdte a tárgyalásokat a játékosokkal, és az már biztos, hogy lesznek távozók és érkezők is. Mivel az átigazolási szezont még nem nyitották meg és jelen pillanatban a teljes keretnek érvényes megállapodása van a klubbal, így egyelőre konkrétumokról nem tudnak beszámolni az egyesület irányítói. Az igazolásokkal és szerződéskötésekkel kapcsolatban a lila-fehér klub vezetőségének továbbra is elkötelezett célja, hogy főképp saját nevelésű, békéscsabai vagy Békés megyei származású játékosok alkossák a csapat legalább nyolcvan százalékát.

A tervezett felkészülési mérkőzéseket május 30-án, szombaton 10 órától a Szolnoki MÁV FC elleni találkozó nyitja. A meccset a Kórház utcai stadionban zárt kapuk mögött rendezik, amelyről online módon, élőben beszámol a klub. Az edzőmérkőzés visszavágóját június 5-én, pénteken, 11 órától rendezik meg Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban. A két találkozó kezdési időpontja a felek megegyezése alapján még változhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában