Kézilabda - NB I.

2020.05.21. 10:22

Egyelőre csak a távozók névsora ismert az Orosházi FKSE-Linamarnál

A koronavírus-járvány miatt Magyarországon sem játszhatták végig a kézilabda-bajnokságokat, így az élvonal küzdelmeit sem, a Magyar Kézilabda Szövetség április 9-én befejezettnek nyilvánított minden sorozatot, a helyezéseket sem osztották ki. A tavalyi NB I-es újonc Orosházi FKSE-Linamar férfi együttesénél nem kezdték újra az edzéseket, a csapatépítés viszont zajlik, ám Vajer Tamás klubelnök egyelőre csak távozókról számolt be..

G. P.

Archív felvétel

Fotó: Kiss Zoltán

Vajer Tamás, az OFKSE elnöke az Oroscafénak nyilatkozva elmondta, hogy a klubvezetés, Ratko Djurkovics vezetőedzővel közösen kialakította az elképzelését a jövő évi csapat összetételét illetőleg.

– Most a biztos anyagi bázis megteremtésén fáradozunk és párhuzamosan folytatjuk a tárgyalásokat a kiszemelt játékosokkal. Az egyeztetések még folyamatban vannak, nincsenek aláírt szerződések, így az érkezőkről, különösen név szerint még korai volna beszélni. Az már lezárt ügynek tekinthető, hogy kik azok, akikkel ilyen, vagy olyan okok miatt nem hosszabbított szerződést a klub – jelentette ki Vajer Tamás.

Archív felvétel

Az már a hét elején nyilvánosságra került, hogy a 211-szeres magyar válogatott Zubai Szabolcs abbahagyja a kézilabdát. A szegediekkel EHF-kupát, két évvel ezelőtt magyar bajnokságot nyerő, a válogatottal a londoni olimpián a negyedik helyen végző Zubai Szabolcsnak májusban született meg a kislánya, ami döntő szerepet játszott abban, hogy befejezze a kézilabdát. A másik távozó Ambrus József lesz. A 41 esztendős szélső arról még nem döntött, hogy végleg befejezi e a kézilabda pályafutását, vagy levezetésképpen egy alacsonyabb osztályú csapathoz igazol. Az orosházi klubnak felajánlotta, hogy ha úgy hozza a szükség, rá mindig számíthatnak.

A harmadik magyar távozó nem más, mint a csapat egyetlen orosházi játékosa, a tizenkét éve itt játszó Herjeczki Balázs. Harminchárom évével még nem számít idős játékosnak (különösen kapusként), de úgy döntött, ha nem hosszabbít vele a klub, szögre akasztja a felszerelést. A három magyar játékos mellett távozik még a két légiós, a szerb Igor Mrsulja és a grúz Tejmuraz Ordzsonikidze is. Előbbi játékos már a csapat utolsó tavaszi mérkőzésein sem kapott szerepet, többek között azért sem, mert gyakran bajlódott sérüléssel, de ha egészséges volt, akkor adós maradt a jó játékkal, a gólokkal.

Vajer Tamás a célokat tekintve elmondta, hogy egy szerethető, az élvonalban stabilan megmaradni képes csapatot akarnak kialakítani és erre minden remény meg is van.

– Terveink szerint, ha a helyzet engedi, júliusban kezdjük el az alapozást és a felkészülést az NB I.-es bajnoki szezonra. Amint biztosat tudunk az érkező játékosokról, természetesen azt is megosztjuk a szurkolókkal – ígérte az Orosházi FKSE-Linamar elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában