Röplabda

2020.05.26. 09:45

Két év után ismét csabai szerelésben játszik Barbora Koseková

Visszatér a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE-hez Barbora Koseková. A hírt a magyar klub kedden jelentette be hivatalos közösségi oldalán. A szlovák válogatott csapatkapitánya a 2017–18-as szezonban már erősítette feladó poszton a viharsarki csapatot.

G. P.

Fotó:

A feladó hazájában először a Strabag Volleyball Club FTVS UK Bratislava csapatában játszott, majd Pozsony másik klubjához, a VK Slávia EU Bratislavához került, ahol két szezont húzott le, pályafutása egyik legszebb eredményének a Slaviával nyert bajnoki címet tartotta, csapatkapitányként a szezon végén kiérdemelte az MVP-díjat. Ezután a cseh VK Královo Pole együtteséhez került, majd egy szezon után igazolt Békéscsabára.

Miután a magyar csapattal két címet is megszerzett, a román UVT Agroland Timisoara következett, hogy annak megszűnése után egy szezonra hazatérjen és a VTC Pezinok gárdájában szerepeljen. Tavaly nyáron leigazolta a Magyar Kupa-győztes Fatum-Nyíregyháza, ám szezon közben távoznia kellett. A világ legerősebb bajnokságában, az olasz Delta Informatica Trentino együttesében szerepelt egészen a pontvadászat kora tavaszi felfüggesztéséig.

A 25 esztendős, 179 cm magas játékos legutóbb az olasz Delta Informatica Trentino együttesében szerepelt

– Rengeteg szép emlékem van Békéscsabáról, pályafutásom egyik legsikeresebb szezonja volt az itteni, ezért nagyon boldog voltam, amikor Elnök úr újra megkeresett. Motivált vagyok, tudom, hogy jó csapat formálódik, alig várom, hogy elkezdjük a munkát és ismét átélhessem a csabai katlan egyedülálló atmoszféráját! – nyilatkozta Barbora Kosekova.

A brazilok ellen is bizonyított /Fotó: BMH)

– Döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy ismerjük Barbora képességeit, tehát nem zsákbamacskát vásároltunk. Emberileg és szakmailag is beleillik koncepciónkba, nagyszerű párost alkotnak majd a magyar válogatott kerettag Cicic Marijával. A játékos rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, ismeri a klubot, tisztában van az elvárásainkkal. Örömteli, hogy visszatért közénk, sokat várunk tőle! – fogalmazott Baran Ádám, a Swietelsky-Békéscsabai RSE elnöke.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában