Röplabda

2020.05.21. 14:44

A felnőtteknél számítanak Szűcs Grétára

A 16 éves, békéscsabai születésű, saját nevelésű Szűcs Gréta is a felnőtt keret tagja lesz a 2020–2021-es szezonban. A 186 centis center már tavaly belekóstolt a felnőttek munkájába, augusztusban az akkori edző, Vasja Samec Lipicer hívta fel a nagyok közé gyakorolni.

G. P.

– Mindig örömteli beszámolni arról, ha egy-egy tehetséges fiatal, utánpótlás játékos kopogtat az első csapat kapuján. Gréta az előző szezon során már bizonyította, hogy számíthatunk rá, így a 2020–2021-es idényben a felnőtt keret tagja lesz – nyilatkozta Baran Ádám a BRSE elnöke.

Nagy Attila utánpótlás vezetőedző a kezdetektől figyelemmel kísérte a BRSE egyik nyári toborzójára jelentkező Gréta próbálkozásait.

– Három év hátrányban volt a többiekhez képest, folyamatosan növésben, emiatt gyakran küzdött térdfájással. Voltak nehéz pillanataink, de nem adta fel, melynek eredményeként, utánpótlás bajnoki címek, érmek következtek, behívták a korosztályos válogatottba, tavaly pedig már a felnőtt csapatban is pályára lépett – mondta a tréner.

Szűcs Gréta is a felnőtt keret tagja lesz a 2020–2021-es szezonban /Fotó: BRSE/

A végső szót Tóth Gábor vezetőedző mondta ki, akinek jelentős tapasztalata van a fiatal játékosok képzése és csapatba illesztése terén.

– A tárgyalások során a BRSE menedzsmentje alapvető elvárásként fogalmazta meg a tehetséges, hazai játékosok képzését és játéklehetőséghez juttatását. Nekem ez nem okoz gondot, azonnal tudtam azonosulni felém támasztott követelményekkel. Szűcs Gréta előmenetele jó példa a szakmai együttműködésre a felnőtt csapat és az utánpótlás között. Nagy Attila kinevelt rengeteg utánpótlás és felnőtt válogatott játékost, akik magas szinten röplabdáztak, és a magánéletben is példamutató, sikeres emberek lettek – zárta gondolatait a fiatal szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában