Cselgáncs

2020.04.22. 13:46

Szlávik Gergőnek ment a négyütemű

A Magyar Judo Szövetség versenyt hirdetett a dzsúdósok részére. A karantén országos bajnokságra elkeresztelt versengés lényege, hogy minden héten egy megadott feladatot kell bemutatni és felvételt készíteni róla. Minden alkalommal készül egy bemutató videó, amelyben látható a szabályos végrehajtás. Az elkészített videókat a saját klubedzőnek kell elküldeni, aki a korosztályos keretedzőnek továbbítja a korosztályonként maximum három legjobb sportolójuk anyagát. A részfeladatokat vasárnaponként értékelik, havonta a korosztályos legjobbak jutalomban részesülnek, míg a sorozat végén egy nagyobb díj vár az összetett verseny legeredményesebbjeire. A Héraklész kerettagoknak kötelezően előírták a részvételt.

G. P.

Az elmúlt héten le is ment az első forduló, amelyben négyütemű fekvőtámasz egy perc alatt volt a feladat. A Héraklész kerettag Szlávik Gergő a békéscsabai Hato Judo és MMA SE képviseletében nem csak részt vett a versengésben, hanem eredményes is volt. A felnőtt és junior korosztály együtt indult, a 20 esztendős Gergőnek ebben a küzdelemben sikerült a harmadik legjobb eredményt elérnie holtversenyben az MVSC-s Tóth Aporral.

A Magyar Judo Szövetség már ki is adta a következő heti feladatot, amelyet egy videóban is szemléltettek. A judogin lógás során a kabát hajtókáját kell megfogni és nyújtott kézzel függeszkedni minél hosszabb ideig úgy, hogy nem teszi le a lábát. A videók beküldési határideje e hét péntek dél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában