darts

2020.04.23. 16:05

Nem tétlenkednek a csabai dartsosok

Mint minden sportág, a darts sport aktivitása is lelassult a koronavírus-járvány okozta időszakban, nemzetközi viszonylatban a verseny programok törlésre, elhalasztásra kerültek – így például a hazánkban is televíziós közvetítést élvező Darts Premier League versenysorozat is megszakadt –, hasonlóan a Magyar Darts Szövetség is felfüggesztette a hazai versenyrendszert.

V. L.

A több, mint egy évtizede működő Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület tevékenysége is átmenetileg bekorlátozódott, a szokásos heti rendszerességgel megtartott nyílt edzések, és a jellemzően sűrű versenyprogramok elmaradnak, viszont így sem áll meg a darts élet, hiszen a versenyzők folyamatosan edzenek, gyakorolnak – mint a gazdasági élet több területén is home office jelleggel, illetve online formában lebonyolítható versenyprogramok is kialakításra kerültek, több esetben ezek közvetítését is megvalósítva – tudtuk meg Komlódi Pétertől az egyesület alelnökétől, aki az idei tervekről is beszámolt.

Ilyen nemzetközi viszonylatban szervezett verseny sorozatban vesz részt jelenleg az egyesület több tagja is, többek között az ifjúsági korcsoportban nemzeti válogatott kerettagságot kiérdemlő Papp Rajmund, valamint válogatottként az ifjúsági Európa-bajnokságot is megjárt Szabó Dániel.

Szabó Dániel és Papp Rajmund ifjúsági páros országos bajnok duó /Beküldött fotó/

A csabai dartsosok nehezen is viselnék a teljes leállást, passzivitást, hiszen többen is erős lendületben vannak, ami a sport pályafutásukat illeti. Így a tavalyi évben a már említett fiatalok közül Papp Rajmund serdülő országos bajnok lett egyéniben, Szabó Dániel hatodik helyen zárt az ifjúságiak között, párosban pedig a Szabó–Papp páros mindenkit maga mögé utasított. A Magyar Darts Szövetség a 2019-es Év Reménysége címet a Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület játékosának, Papp Rajmundnak ítélte oda.

A fiataloknál maradva örvendetes, hogy a csabai egyesület utánpótlás csapata (Papp Rajmund, Szabó Dániel, Pálvölgyi Gergő, Ancsin László) a 2019-es évben országos bajnoki címet szerzett.

A felnőtt korosztályt képviselő hölgyek közül a közelmúltban a legnagyobb csabai sikereket Ölei Annamária érte el, aki kétszer is magára ölthette a válogatott mezt, Európa– és világbajnokságon is képviselte a csabai egyesületet. Eredményei között szerepel két páros országos bajnoki cím, egyéni nemzeti bajnoki forduló győzelmek, valamint Magyar Kupa, és nemzeti bajnoki második helyezések.

A férfiak közül több játékos teljesítménye emelhető ki, így Papp Rajmundot kell megemlíteni, hiszen ő felnőtt kategóriában is jeleskedett, a Magyar Darts Liga (MDL) bajnokságban országos szinten második helyezést ért el. De folytathatjuk a sort Zsiros László a nemzeti soft bajnokságon elért második helyezésével, Szabó Ferenc a MDL régiós szintű összesített első helyezésével, és tavalyi második helyezésével. Ezt az eredményt korábban már Komlódi Péter is elérte, illetve dr. Fehér Richárd a MDL országos szintű harmadik helyezésével.

A csabai egyesület az országos csapatbajnokságban is évek óta meghatározó szerepet játszik, hiszen az I. osztályban idén már az ötödik szezonjukat kezdik, valamint a II. osztályú csapatuk is folyamatosan feljutás esélyes, tavaly a harmadik helyen zárt.

Ezek az eredmények elismerésül szolgálnak egyrészt az adott sportoló tehetségének és az ahhoz párosuló alázatos és kitartó erőfeszítéseinek, másrészt az egyesület keretein belül folyó magas színvonalú szakmai munkának, illetve mindezek optimális feltételeit megteremtő szponzoroknak és támogató szervezeteknek.

A békéscsabai dartsosok a számukra évek óta klubhelyiséget és számos versenyhelyszínt – több alkalommal országos fordulókét is – biztosító Csabagyöngye Kulturális Központban tevékenykednek. Az intézmény a tavalyi évben Siker-díjban részesítette az egyesületet, elismerve annak eredményes munkáját.

Komlódi Pétertől megtudtuk még, hogy a közelmúltban az elnöki pozíciójáról leköszönt Filyó Tibor, akinek az áldozatos és önzetlen munkáját megköszönte az egyesület elnöksége, és tagsága. A csabai dartsosok őszintén remélik, hogy mihamarabb rendeződnek az élet minden területén nehézséget okozó jelenlegi viszonyok, és mindenkit arra biztatnak, hogy addig is próbálják ki, és tetszés szerint gyakorolják ezt az otthoni körülmények között is tökéletesen űzhető, kortól, nemtől függetlenül művelhető sportágat, melyhez támogatást is biztosítanak honlapjukon, Facebook-oldalukon. Az egyesület várja, az akár hobbi, akár versenyzési céllal csatlakozni kívánó személyek jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában