Labdarúgás

2020.04.12. 11:09

Még idén gólkirály lenne Tanner Gergő

Számtalan tehetséget neveltek ki az elmúlt években Kunágotán, akik közül többen csatárként riogatták, s riogatják ma is a kapusokat. A Magyar Labdarúgó-szövetség Békés Megyei Igazgatósága által februárban megrendezett Díjátadó Gálán két kunágotai származású futballista is érdekelt volt, és a most Mezőkovácsházán futballozó rutinos Multyán Csaba, illetve az idén a megye hármas Végegyházát erősítő Tanner Gergő is begyűjtötte a legtöbb szavazatot.

Gajdács Pál

Labdarúgás A 24 esztendős Tanner Gergőnek volt olyan éve, amikor a korosztályos és a felnőttbajnokságban együtt nyolcvan gólt termelt. Tavaly a megye kettőben Mezőkovácsházán hatvan (!) találatig jutott, míg az idei kiírásban a végegyházi csapatban játszó csatár tizennégy forduló alatt negyvenöt gólt hozott össze.

A csapat csatára, Tanner Gergő a díjátadás után /Archív fotó: Imre György/

– Míg a földim, Multyán Csaba családjában nagyon sokan futballoztak, addig nálunk rajtam kívül nem tudok mást, aki komolyabban sportolt volna – gondolkodott el a fiatal labdarúgó. – Azt hiszem, hogy a gólérzékenység egyfajta adottság lehet. Érdekes, mert elég későn, tizenkét évesen a serdülők között kezdtem el futballozni. Testnevelésórán és a haverokkal az utcán azért ezt megelőzően is rúgtuk a labdát. Nyilván itt is sokat csiszolódott a játékom, hiszen a grund ebből a szempontból is egy különleges környezet. Először védőként játszattak, majd egy meccs előtt szóltam az edzőnek, hogy ha előremehetek, s rúgok gólt, akkor szívesebben maradnék a támadóposzton. Kettőt rúgtam, és elöl is ragadtam.

Gergő megfordult a Békéscsaba UFC-ben is (az utánpótlás-nevelő egyesület kötelékéből később számtalan játékos jutott el az élvonalig, volt, aki a válogatottig is), ahol tizenöt évesen egy ismerőse révén vehetett részt próbajátékon.

– Négyen mentünk, s csak engem igazoltak le. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt reméltem, nem vettem elég komolyan az edzéseket és rövid időn belül távoztam is a csapattól, majd fél évre abba is hagytam a játékot. Egyébként három NB III.-as csapattól is kerestek, de nem mertem kipróbálni magamat, mert sajnos erőnléti problémákkal küszködtem. Teljesen azért nem mondtam le arról, hogy magasabb szinten is kipróbáljam magamat, de egyelőre Végegyházán szeretném hozzásegíteni a csapatot ahhoz, hogy teljesüljenek a kitűzött célok, oda koncentrálok. Ott vagyunk a második, feljutó helyen. Megcéloztam a gólkirályi címet is, remélem, hogy lesz lehetőségem arra, hogy tovább szaporítsam a találataim számát és elérjem a célomat. Azt persze én sem tudom, hogy mikor folytatódik a bajnokság, egyáltalán folytatódik-e.

A fiatal labdarúgó három héttel a bajnokságok felfüggesztése után már nagyon kiéhezett a futballra.

– Hiányoznak már a mérkőzések, a közös edzések, a mozgás. Külön nem edzek, a családi gazdaság ad elfoglaltságot, egyelőre ott hasznosítom magamat, és várom, hogy lecsengjen a korona­vírus-járvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában