Labdarúgás

2020.03.22. 12:40

Újra lesz felnőttcsapat Medgyesegyházán

Kondoros után Medgyesegyházán is újraszervezik a felnőtt csapatot. A kék-fehér gárda 2017 tavaszán lépett vissza a megye II. osztályú bajnokságtól, azóta a Medgyesegyháza SE labdarúgó szakosztálya keretein belül kizárólag utánpótlás-nevelés folyt.

G. P.

– Túl vagyunk egy megbeszélésen, melyre helyi és medgyesi kötődésű játékosokat hívtam meg olyan kitétellel, hogy csak az jöjjön el, akit ténylegesen érdekel a lehetőség – ismertette az előzményeket Uhrin Pál szakosztályvezető. – Összesen tizenöt focista volt jelen, akik mindannyian biztosítottak arról, hogy hazaigazolnak, amennyiben elindulunk a megye harmadosztályban.

A vezető arról is beszámolt, hogy a csapat irányításával Zsurzs Pétert bízták meg, akinek segítője is lesz majd. Amennyiben az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, heti egy alkalommal már tavasszal találkoznak az érintett játékosok, így nem a nulláról kell kezdeni nyáron a felkészülést.

– Bízom a helyi foci feltámasztásában, de a korábbi negatív tapasztalatok miatt kellően óvatos vagyok – fogalmazott a szakosztályvezető. – Megérett az idő erre, hiszen a feltételek adottak, Kraller József polgármester úr elvi támogatását is magunkénak tudhatjuk, így most már kizárólag a játékosokon múlik a „küldetés” sikeressége.

A vezető szerint a felnőtt játékosokat 6-7 utánpótláskorú fiatal egészíti ki, akiknek természetesen az U19-es gárdában is helyt kell állniuk. Az első évben nem lesz különösebb elvárás a csapattal szemben, a leglényegesebb szempont, hogy egy jó szellemű, közönségvonzó helyi társaság álljon össze. Távlatokban gondolkodva pedig az U17-es játékosokra alapozva olyan együttest szeretnének építeni, amely akár magasabb szinten is megállhatja a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában