Atlétika

2020.03.09. 16:38

A felnőttek mellett a korosztályosok is bearanyozódtak

Négy bajnokságról négy aranyéremmel tértek haza a hétvégén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolói. Márton Anita diszkoszvetésben elért első helyéről már beszámoltunk. A felnőttek mellett a serdülők és újoncok a téli dobó országos bajnokságon, az összetett-, és a szenior ob-n is született csabai aranyérem.

Gajdács Pál

A felnőttek versenyével együtt Szombathelyen megrendezett serdülő és újonc téli dobó országos bajnokságon Solticz Kálmán és Szebegyinszki Richárd edzőpáros versenyzője, Priskin István diszkoszvető állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A szorgalmas és tehetséges versenyző közel négy métert javított tavalyi legjobbján, tette ezt már az idény elején. Baukó Petra is éremesélyesként érkezett, és csak egy riválisa tudta túldobni a diszkoszvetésben. Priskin István és Baukó Petra mellett a további két békéscsabai diszkoszvető is egyéni csúcsot jegyzett.

Serdülő és újonc téli dobó országos bajnokság. Békéscsabai eredmények. Serdülők. Fiúk. Diszkoszvetés, bajnok: Priskin István (edző: Solticz Kálmán, Szebegyinszki Richárd) 50,22 m, 6. Gyaraki Benjámin 41,25 m. Leányok. Diszkoszvetés: 2. Baukó Petra 34,12 m. Újonc. Leányok. Diszkoszvetés: 5. Priskin Luca 22,55 m.

Priskin István a dobogó legfelső fokán

A budapesti BOK-csarnokban szintén a serdülők és az újoncok versengtek az összetett országos bajnokság keretében. Előbbi korosztály ötpróba számában a csabai Tóth Zoltán remekelt, aki 3036 pontos egyéni csúccsal az egész mezőnyt maga mögé utasította.

Adorján László edző így számolt be atlétája bravúros versenyzéséről:

– Zoli minden számban kimagaslóan teljesített. Súlylökésben és magasugrásban a mezőny legjobbja volt, de távolban és gáton is egyéni csúccsal erősítette meg vezető helyét és végül 125 ponttal előzte meg az ezüstérmest – summázott a tapasztalt szakember.

Tóth Zoltán és Adorján László

A versenyző nevelőedzője: Forczek Győző.

Az újoncok négypróba számában Kovács Patrícia 1857 pontos egyéni rekorddal a 9. legjobb eredménnyel zárt.

S hogy a felnőttek és a korosztályosok mellett a szenior atléták se maradjanak ki a jóból, arról Komáromi László Tamás, a békéscsabaiak versenyzője gondoskodott. A BOK-csarnokban lebonyolított szenior ob-n a 3000 méteres síkfutásban az M45-ösökkel együtt indították a 35 és a 40 éveseket is, de a csabai atléta a fiatalabbakat is maga mögé utasította és 10:21 perces időeredménnyel elsőként ért célba.

– Futamomban 35 és 50 éves kor közöttiek indultak, de nagyon örülök annak, hogy legidősebbként végig vezetve sikerült megszereznem az abszolút első helyet is – jegyezte meg Komáromi László Tamás.

Komáromi László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában