Kitüntetés

2020.01.23. 08:46

Díjazta a legjobbakat a Magyar Diáksport Szövetség

A 2018–2019. tanévi Diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett fővárosi ünnepségen.

V. L.

Balogh Gábor, Marikné Püski Zsuzsanna, Hajnal Gabriella

A díjátadó díszvendége a 99 éves, ötszörös olimpiai bajnok tornász Keleti Ágnes volt. A Diákolimpia versenysorozat az elmúlt tanévben is nagy számú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a versenyekre összesen 320 ezer nevezés érkezett, közülük 35 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén hatodik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen Keleti Ágnes mellett részt vett és a díjátadásban közreműködött dr. Latorcai Csaba János, az EMMI közigazgatási államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

Balogh Gábor, Marikné Püski Zsuzsanna, Hajnal Gabriella

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. Békés megyéből Marikné Püski Zsuzsanna, a békéscsabai Lencsési Általános Iskola pedagógusa vette át a legeredményesebb testnevelő díját. Az iskola versenyzői atlétika, kézilabda sportágakban értek el diákolimpiai bajnoki és pontszerző helyezéseket.

Díjazták a Legaktívabb iskolákat is, itt a középiskoláknál a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium részesült elismerésben. A díjak értékét tovább növelte, hogy azokhoz a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, a Prima Primissima díjas Keleti Ágnes is személyesen gratulált, aki szerint „A gyerekek a sportot játéknak, rosszalkodásnak fogják fel. Hagyni kell őket, hogy szeressék, és kibontakozzanak.” – mondta az ötszörös olimpiai bajnok tornásznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában