Birkózás

2020.01.29. 14:20

Éremmel tértek haza a juniorválogatóról a Békés megyeiek

Női birkózásban, valamint kötött- és szabadfogásban is Somogyjádon rendezték meg január utolsó vasárnapján az év első junior válogató versenyét, melyen a három szakágban összesen százhatvanan léptek szőnyegre.

V. L.

A dobogó felső fokán az orosházi Rácz Richárd, balról áll a dobogó mellett edzője, Páli Sándor

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői jól szerepeltek a viadalon, két arany–, egy ezüst– és két bronzéremmel tértek haza. Az izgalmas, helyenként fordulatos mérkőzéseket követően többnyire a papírforma igazolódott be így a nap végén aranyérmet vehetett a nyakába kétszeres korosztályos Európa-bajnok Szél Anna! A fiúknál Rácz Richárd sem talált ellenfélre súlycsoportját fölényesen nyerte. Érdekesség, hogy egyedül a szintén Spartacusos Zónai Zsolt késztette komolyabb küzdelemre, aki végül ezüstérmet szerzett. Lakatos Angelo is éremmel zárt, a 61 kg-os súlycsoportban a harmadik helyen végzett. Zónai Zsolt mellett Jochim Márk is külön engedéllyel indulhatott a versenyen, számára is a tisztes helytállás volt az elsődleges cél, ennek ellenére ő is begyűjtött egy értékes bronzérmet.

A dobogó felső fokán az orosházi Rácz Richárd, balról áll a dobogó mellett edzője, Páli Sándor

Jól szerepeltek a dévaványai fiatalok is, akik Tímár Zsolt és Kovács Ádám révén két bronzérmet gyűjtöttek be a kötöttfogásúak mezőnyében. A szarvasi és a nagyszénási fiatalok értékes helyezéseket szereztek az utánpótlás viadalon.

Az Orosházi Spartacus BK. eredményei. Nők. 62 kg: 1. Szél Anna. Junior férfi kötöttfogás. 55 kg: 1. Rácz Richárd, 2.Zónai Zsolt.

Junior féfi szabadfogás. 61 kg: 3. Lakatos Angelo. 70 kg: 3. Jochim Márk.

A Dévaványa SE eredményei. Junior férfi kötöttfogás. 55 kg: 3. Tímár Zsolt. 67 kg: 3. Kovács Ádám.

A Szarvasi Birkózó Egyesület eredményei. Junior férfi szabadfogás. 65 kg: 6. Tóth Dominik. 70 kg: 5. Szijártó Mandel Odin.

A Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub eredménye. Junior férfi szabadfogás. 57 kg: 5. Borgulya Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában