Kajak-kenu

2019.12.17. 12:02

Újabb sikerekben gazdag évet zártak a Körös Kajaknál

A közelmúltban megtartotta évzáró vacsoráját a gyomaendrődi Körös Kajak SE. Több mint kétszázan jelentek meg a Bowling Treff étteremben.

G. P.

Fotó: HEGYESI ZOLTAN

Az évzárón megjelent Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere, és elfogadta a klub meghívását Kálmán Tibor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség Alsó-Tisza és Körösök régió képviselője, Makrai Csaba az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya, Hűvös Viktor az MKKSZ kajak szakági edzője, Sík Márton az NKM Szeged szakmai igazgatója, Rohony Balázs az NKM Szeged edzője, valamint az olimpiai kvótát a szegedi világbajnokságon megszerző férfi kajak négyes tagjai: Tótka Sándor, Birkás Balázs, Nádas Bence és Kuli István.

Fotó: Körös Kajak SE

Tímárné Tandi Gyöngyi egyesületi elnök köszöntő beszédében elmondta, hogy ez az év az előzőnél is sikeresebb volt, mind az eredmények, mind a sportolói létszám tekintetében.

– Több, mint hatvan gyermek látogatja edzéseinket. Számunkra fontos, hogy gyermekeink a sportolás által lélekben és testben gazdagodjanak, jól érezzék magukat az edzéseken, a versenyeken, rendezvényeinken. A Körös Kajak egy csapat, melyben mindenki azon dolgozik, hogy a gyermekek megfelelő környezetben, megfelelő eszközökkel ismerkedjenek meg a vízi sportokkal, a kajakozás mellett sárkányhajózással és vízitúrázással is.

A Körös Kajak SE 2019-ben 101 egyesületből a 36. helyen végzett a bajnoki pontversenyben, a Békés megyei tagszervezetek közül a legtöbb pontot szerezve.

Négy sportoló került be a válogatottba, a magyar bajnok Hermeczi Richárd és Fehér Dávid, Nagy Ágoston és Gellai Gergő. A 13-14 évesek között a még előkelőbb, 7. helyen zárta az évet a Körös Kajak SE Nagy Dominik és Varjú Marcell eredményeinek is köszönhetően.

Toldi Balázs polgármester hangsúlyozta, hogy fontos a városnak az egyesület, hiszen egyrészt eredményeink által Gyomaendrőd neve folyamatosan elhangzik a különböző országos és népszerűsítő versenyeken, másrészt nemcsak az érmekben és helyezésekben lehet a sikereket mérni, hanem abban is, hogy a Körös Kajak SE évről évre egyre több gyereket nevel az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére.

Makrai Csaba, az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya meglepődve tapasztalta, hogy Gyomaendrődön a sport, a kajaksport ilyen sok embert megmozgat. Kifejtette, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség számára mennyire fontosak az ilyen egyesületek és hogy a Körös Kajak SE egyre inkább bekerül az ország utánpótlás elitjébe. Ennek megfelelően biztosította az egyesületet személyes és a szövetség támogatásáról is.

A folytatásban a férfi kajak négyes tagjai válaszoltak a kérdésekre.

Nem maradt el a versenyzők díjazása, mindenki ajándékot vehetett át a világbajnoki ötödik helyezett kajakosoktól.

A Körös Kajak SE a következő évben is szeretettel várja a sportolni, kajakozni vágyó gyerekeket, akik meg szeretnének ismerkedni hazánk egyik legsikeresebb sportjával, szabadidejüket a természet közelségében, egészséges környezetben szeretnék eltölteni. Lehetőség nyílik számukra emellett akár más sporteszközök kipróbálására és amennyiben kedvük és akaratuk van hozzá, a versenyeken való részvételen keresztül fényes érmeket jelentő eredmények elérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában