futsal

2019.12.02. 11:25

Ötven másodperccel a vége előtt lőtt góllal nyert az Amazonok

Az NB I.-es női bajnokság 10. játéknapján hazai környezetben győzött a Gyulai Amazonok csapata.

G. P.

Fotó: Toth Laszlo

A fürdővárosi lányok fordulatos, látványos és kemény mérkőzésen múlták felül a közvetlen rivális Tolna-Mözs együttesét, melyet pontszámban is sikerült utolérniük.

A mérkőzést nyílt sisakkal kezdték a csapatok, az első gól Sovány Liza nevéhez fűződött, aki szabadrúgásból vette be Deczki Vanda kapuját a 3. percben. Nem sokkal később, egészen pontosan 4 perc múlva Fehér Vivien értékesített egy szép tolnai akciót. Kemény belépők jellemezték a találkozót, a csapatok nagy elánnal küzdöttek a 3 pontért, ezért a két kapusnak sok dolga akadt a mérkőzésen. Vámosi Georgina 10 méteres büntetőt hibázott, nagy sanszot szalasztva el a tolnaiaknak.

Sovány Liza két góllal és remek játékkal járult hozzá a mérkőzéshez /Beküldött fotók/

A gyulai csapat kezdte jobban a második félidőt, helyzetek adódtak bőven, hol a kapufa mentette meg a góltól a tolnaiakat, hol Deczki Vanda volt a helyén. Izgalmas, fordulatos mérkőzést látott a szép számú publikum. Kurai Nikolett ismét piros lapot kapott, ezúttal túlzás volt az ítélet, ettől függetlenül az emberhátrányt Vámosi Georgina használta ki a mérkőzés 25. percében, így Szalkai Kittiék vezetéshez jutottak.

Egy perccel később Mázik Flóra letámadta a vendégek kapusát, aki hátul hibázva elhagyta a labdát, így pedig Bálint Rebeka sétálhatott be az üres kapuba, döntetlenre módosítva az állást. Tizennégy perccel a mérkőzés vége előtt nagy lendülettel támadott mindkét csapat, talán most is több helyzet a hazai oldalon volt, de azok rendre kimaradtak. A veszélyes tolnai kontrák azonban folyamatosan a levegőben lógtak, de ezúttal nem találtak kaput Wiesner Dalmáék. A mérkőzés végén 10 méteres büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet Sovány Liza 50 másodperccel a vége előtt könyörtelenül vágott a vendégek kapujába, 3-2-re módosítva ezzel az eredményt.

Gyulai Amazonok–WSH–Palmfood Tolna-Mözs 3–2 (1–1)

NB I-es női mérkőzés. Gyula. V.: Boda, Szigeti (Gyebrovszki). Gyula: Palócz – Fülöp, Kurai, Sovány, Bálint. Cs.: Mátyás, Molnár Á., Lehóczki, Bartha, Szerb, Mázik. Edző: Molnár Zoltánné. Kiállítva: Kurai a 24. percben. G.: Sovány 2, Bálint, ill. Vámosi, Fehér.

Molnár Zoltánné: – Izgalmas mérkőzésen sikerült a nagyon fontos három pontot itthon tartani. A csapat ismét nagyot küzdött, igazságos eredmény született. Sajnálom a kiállítást, nem érdemelt piros lapot a játékosunk, nem hiányzott most ez év vége előtt. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, és itt megemlíteném az U17-es lányokat is, akik hatalmas küzdést produkáltak az előmérkőzésen, jól bemelegítve a felnőtt csapatokat az NB I-es találkozóra.

A bajnokság állása 10 forduló után: 1. Kiskunfélegyháza 23 (43–20), 2. Debreceni EAC 22 (38–23), 3. TFSE 20 (37–25), 4. Tolna-Mözs 14 (28–22, 9 mérk.), 5. Gyulai Amazonok 14 (26–28), 6. Miskolc 9 (27–35, 9), 7. Szekszárd 5 (18–47), 8. Hajdúböszörmény 3 (13–30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában