videóval, galériával

2019.12.23. 13:44

Köszöntötték a Puskás-díjas Zsóri Dánielt

Az idei Puskás Ferenc díj 19 éves tulajdonosát, Zsóri Dánielt, az NB I.-es Mol-Fehérvár FC játékosát fogadta hétfőn délelőtt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, és ajándékot adott át a Békéscsabán nevelkedett tehetséges támadónak.

Verasztó Lajos

Köszöntés Szarvas Péter bevezetőjében elmondta a város figyelemmel kíséri a tehetségeit, legyen szó akár kultúrától, tudományról vagy sportról. – Most egy Nagyváradon született a gyerekkorát Simonyifalván töltő fiatal pályafutását ünnepeljük, akinek az útja Békéscsabán keresztül vezetett a világhírnév felé. Zsóri Dániel tizenegy éves korában került Békéscsabára a az utánpótlás labdarúgó klubhoz, ahol Kovács Tibor edző keze alatt ismerkedett meg a labdarúgással.

Hat évig volt Békéscsabán, majd az NB I.-es Debreceni VSC-be került, ahol 2019 február 16-án az Fradi ellen lőtte azt az ollózós gólt, amellyel később kandidált a Puskás-díjra. Egy semleges zsüri döntése alapján először a legjobb tíz, majd a legjobb három közé került Dani gólja, amely végül elnyerte a tizenegyedik alkalommal kiírt Puskás Ferenc-díjat.

Ezt követően Szarvas Péter átnyújtotta egy plakettet, és a város ajándékát Zsóri Dánielnek.

A fiatal labdarúgó az elismerés átvétele után a következőket mondta: – Köszönöm a csabai klubnak, a városnak, edzőimnek az itt töltött hat évet, amely alatt elindult a pályafutásom. Amikor a februári Fradi elleni meccsen Herczeg Bandi bá szólt, hogy beállok, igyekeztem nagyon koncentrálni. Bóditól jött felém a labda, amikor felugrottam, és ollózva ellőttem a labdát, ami a Fradi kapujában kötött ki. Érdekesség, hogy gyerekkoromban sokat gyakoroltam az ollózásos lövéseket. Szeretnék stabil NB I.-es játékossá válni, majd bekerülni a válogatottba, és később külföldön is kipróbálnám magam.

Zsóri Dániel lenyűgöző gólja:

Szokolay Sándor, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia utánpótlás koordinátor elmondta, Zsóri Dániel tagja volt az U15-ös NB I-es bajnokságban bronzérmes csabai csapatnak, amelynek tagjai közül Máris Dominik, és Váradi Ádám az Előre felnőtt csapatában szerepel, Mezei Szabolcs az MTK-t erősíti, míg Irimiás Gergő és Zvara Levente a Bp. Honvédban rúgja a labdát. Egy évvel később az U17-es NB II.-es bajnokságban Zsóri Dániel gólkirály lett.

Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője azt emelte ki, hogy amikor Zsóri Daninak nem volt edzése, kijárt az általa vezetett, három évvel idősebbek, az 1997-es korosztályos csapat tréningjeire, és már akkor látszott, hogy mennyire tehetséges. – Jelenleg a csabai akadémián négyszázötven fiatal rúgja a labdát, akik előtt ott van Zsóri Dani példája, akinek azt kívánom, hogy minél messzebbre jusson, legyen válogatott, és minél több gólt szerezzen.

A rendezvény végén Szarvas Péter ajándékot adott át a Zsóri-szülőknek, és a csabai labdarúgó akadémia két vezetőjének, akik egy akadémiai naptárral kedveskedtek a polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában