Futsal

2019.12.17. 10:55

Fülöp Diánával lett tornagyőztes a válogatott

Idén három nemzet hat válogatottja vett részt a visegrádi nemzetek tornáján, amelyet Ostravában rendeztek meg. Az eseményen a magyar, a cseh és a szlovák női válogatott csatázott. A magyar keretbe Fülöp Diána, a Gyulai Amazonok játékosa is meghívást kapott.

G. P.

Az első mérkőzésen a magyar női csapat Horváth Viktória két, Kota Gabriella és Beke Adrienn egy-egy találatával 4–0-ra legyőzte a házigazda cseheket.

A következő napon a szlovákok következtek. A magyar együttes ismét meggyőző játékkal rukkolt elő és a Kota Gabriella vezérelte nemzeti együttes 7–3-ra kiütötte ellenfelét. A gólokon André Antónia (2), Ganczer Hajnalka (2), Horváth Viktória (1), Kota Gabriella (1) és Krascsenics Csilla (1) osztozott.

– Négy győzelemmel zártuk az őszt, és ez önbizalmat ad a csapatnak a jövő évi Európa bajnoki-selejtezőkre – értékelt Dombó János szövetségi kapitány a mérkőzés után.

– Másodjára képviselhettem Magyarországot ezen a nívós tornán – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Fülöp Diána, a Gyulai Amazonok játékosa, aki a szlovákok ellen jutott szerephez a tornán. – Egészen új, fiatalos, agilis kerettel álltunk ki. A szövetségi kapitányunk elképzeléseinek jó részét megvalósítottuk. A csehek ellen nehezebb mérkőzésre számítottunk, de a négy–nullás győzelem megmutatta az erőviszonyokat. A szlovák csapat egy nagy kérdőjel volt számunkra, de az ő kapujukat hétszer is sikerült bevennünk. Sajnos az első mérkőzésen nem kaptam lehetőséget, viszont a szlovákok ellen már korábban is pályára léphettem. A visszajelzés az volt, hogy teljesítettem az elvártakat. Bízom benne, hogy a folyamatos munkával sikerül kiérdemelnem, hogy állandó tagja lehessek ennek a remek csapatnak – mondta Fülöp Diána.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában