Labdarúgás

2019.12.13. 09:03

Évzáró értekezletet tartottak Békéscsabán

A Bozsik Egyesületi Program Békéscsaba Labdarúgó Akadémia régiójában dolgozó edzők részére tartottak évzáró értekezletet Békéscsabán, a Csaba Honvéd Kulturális Egyesület székházában. A meghívott felkészítő edzők, csoport- és alközpont vezetők, egy kötetlen, jó hangulatú programon vettek részt.

V. L.

Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője üdvözölte a megjelenteket, és megköszönte egész évi munkájukat. Beszédében elmondta, a labdarúgásban kevés alkalom van a dicséretre, de ez egy ilyen nap. Utalt arra, hogy a programban újabb átszervezés várható. Alapos, átgondolt, mélyre ható változások jönnek az utánpótlás-nevelésben. Ha ez a program sikeres lesz, akkor bő évtized múltán nem kell olyan szomorúan visszatekinteni az elmúlt tíz évre, mint napjainkban.

A bozsik-programban sokat játszanak a gyerekek /Fotó: MW/

Az est folytatásában a régió szakmai vezetője, Kiss László tartott minden részletre kiterjedő évértékelőt. A tájékoztatóból kiderült, hogy a kedvezőtlen demográfiai folyamat miatt nehézséget jelentett a létszámcsökkenés, amit ellentételezni tudtak a színvonal emelésével. A szigorú ellenőrzések éve volt az idei, és ez egyesületek fájó elvesztését eredményezte. Az összes felmerülő gond ellenére a Bozsik Program európai szintű elismerést váltott ki, ami a benne dolgozó edzők, vezetők érdeme.

A beszámolót követően Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, és Jakab Péter elismeréseket adott át azoknak a sportembereknek, akik településükön sokat tesznek a program megvalósulásáért, a gyermeklabdarúgás fejlesztéséért, és a gyerekek körében napról-napra áldozatos munkát végeznek. Díjat kapott Truczka Tamás (Szarvas), Antal Elemér (Szászberek), Jandó Ferenc (Túrkeve), Bóza László (Tiszafüred), Molnár János (Földeák), ifj. Szabó Zoltán (Szabadkígyós) és Horváth Tamás (Békéscsaba) felkészítő edző, Szűcs Sándor mindszenti elnök, továbbá Szabó György kunhegyesi csoportvezető, illetve Juhász Imre szajoli önkéntes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában