röplabda

2019.12.03. 10:38

A Challenge Kupában is megkezdi a küzdelmeket a Békéscsabai RSE

Az Extraliga és a Magyar Kupa mellett egy harmadik sorozatba, a Challenge Kupába is bekapcsolódik a Békéscsabai RSE női röplabdacsapata. A viharsarki egylet szerdán este a lett Rigas Volejbola Skola otthonában kezdi meg – a remények szerint hosszú – menetelését.

Gajdács Pál

Röplabda Extraliga Békéscsabai RSE-MTK

Fotó: Imre György /archív fotó/

A Békéscsabai RSE tavalyi bronzérmével ismét, immár zsinórban a hatodik szezonban harcolta ki a nemzetközi kupaszereplés jogát. Bár a tavalyi sporttörténelmi menetelés okán (mint emlékezetes, az elődöntőig jutottak a békéscsabaiak a CEV Kupában és az olasz Busto Arsizio ütötte el őket a továbbjutástól), kérvényezhették volna az Európai Röplabda Szövetségnél a második számú sorozatban való indulást, a klubvezetés végül úgy döntött, hogy idén a Challenge Kupában állnak rajthoz, ahol szintén nívós csapatok versengenek a minél jobb helyezésért.

A sorsolás során kiderült, hogy a Békéscsabai RSE ellenfele a lett főváros egyik egyesülete, a Rigas Volejbola Skola lesz. Lettországban összesen tizenhárom női röplabda egyesület van, a rigai egyesületet hét éve, 2012-ben alapították. A Rigas Volejbola Skola többször is elismerést kapott, mint Lettország legjobb sportiskolája, amely egy országos szinten egyedülálló projektet hajt végre az ottani röplabda szövetség égisze alatt, azaz itt sportolnak a legtehetségesebb fiatalok.

A csapatot kizárólag hazai sportolók alkotják, akik idén három sorozatban méretik meg magukat. A Challenge Kupa mellett a balti női röplabda bajnokságban (3 ország csapatai vesznek részt benne), illetve a lett pontvadászatban szerepelnek, amelyet tavaly megnyertek.

A Békéscsabai RSE különítménye kedden reggel indult a városi sportcsarnoktól, majd az Air Baltic járatával 14.40-kor szálltak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy helyi idő szerint 17.40-kor landoljanak a Békéscsabától 1450 kilométerre fekvő 650 ezres lélekszámú lett fővárosban.

A helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő találkozót nem a saját csarnokukban, hanem egy multifunkcionális arénában rendezik, melyet ukrán és szlovák játékvezető dirigál majd.

A BRSE statisztikusa, Antonio Ferrari elmondta, hogy vannak felvételeik az ellenfélről, melyet a szakmai stáb elemzett is, azonban elsődlegesen saját játékára készül a csabai együttes.

Csapat tagjai tudják, hogy nemzetközi porondon nemcsak a klubot és Békéscsaba városát, hanem az egész magyar röplabdázást képviselik, így kettőzött erővel szállnak harcba Molcsányi Ritáék. Tervek szerint pályára lép Rigában az elmúlt héten igazolt horvát válogatott Mia Jerkov is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában